vineri 4 iunie 11:18 PM

Abonare la google news

O ursoaică şi trei pui, surprinşi la Bâlea Lac. Avertismentul salvamontiştilor

O ursoaică şi trei pui, surprinşi la cabana Bâlea Lac.Salvamontistul Constantin Puiu a avut o surpriză vineri dimineaţă. Acesta a fost vizitat la refugiul Salvamont de pe Transfăgărăşan, de lângă Lacul Bâlea de o ursoaică şi de cei trei pui ai acesteia.


O ursoaică şi trei pui, surprinşi la cabana Bâlea Lac. Imagini virale

Citeşte şi Invazie de urși în Harghita. Oamenii se tem să iasă pe stradă: 14 mesaje RO-ALERT

Constantin Puiu nu a ratat momentul şi a filmat vizita celor patru urşi. Imaginile postate pe pagina de Facebook au devenit virale.


„Bună dimineaţa. Primii oaspeţi la cafea la Salvamont Bâlea”, este mesajul care a însoţit filmarea salvamontistului.

Postarea a fost preluată Disperceratul Naţional al Salvamont România, precum şi de Salvamont Sibiu care a transmis şi o atenţionare cu această ocazie:

„Lipsa vadului turistic în această perioadă a dus la apariţia tot mai des a unei ursoaice cu trei pui în zona căldării Bâlea. Recomandăm turiştilor să îşi facă simţită prezenţa când sunt pe traseele turistice, pentru a evita întâlnirea cu ursoaica”.

Reamintim că în urmă cu o săptămână în aceeaşi zonă a fost văzută probabil aceeaşi ursoaică cu cei trei pui. Salvamontiştii i-a atenţionat şi atunci pe turişti să-şi facă simţită prezenţa pe traseele turistice pentru a evita o posobilă întâlnire cu urşii.

Bună dimineața!Primii oaspeții la cafea la salvamont Bâlea

Posted by Constantin Puiu on Thursday, June 3, 2021

Premeieră la Arad. Un urs a ucis 10 oi. Localnicii sunt disperaţi

După ce a fost relocat, un urs a apărut în zona Hăşmaş, din judeţul Arad. Primarul comunei susţine că acesta a ucis 10 oi şi că a atacat alte animale ale localnicilor.

„Noi nu am avut urşi în zonă niciodată, nu e arealul lor, dar se pare că acesta a fost relocat din alt areal. Am fost informat că are aproximativ cinci ani, l-au identificat paznicii care gestionează fondul de vânătoare Hăşmaş. A fost văzut la trei kilometri de centrul de comună, pe Valea Hăşmaş. Ca pagube, a atacat o stână, zece oi au fost ucise şi vreo şase au fost rănite, dar şi stupine sau alte animale ale localnicilor. Păgubiţii nu au făcut plângere”, a declarat primarul, potrivit Agerpres.

Edilul a precizat că şi locuitori din zonele montane învecinate, din judeţul Bihor, au raportat că ursul le-au atacat capre şi vaci.

„Pentru a evita crearea unor pagube materiale şi umane, i-am rugat pe localnici să îşi limiteze ieşirile în pădure, plimbările pe jos sau cu bicicleta în grupuri mici”, a spus primarul.

Prezenţa urşilor este foarte rar raportată în zona montană a judeţului Arad. În 2017, în apropiere de localitatea Gurahonţ, a fost împuşcat din greşeală un urs, la o partidă de vânătoare de mistreţi, incident urmat de o anchetă.

Citeşte şi Atacul urșilor a ajuns la spitale. Un urs a dat buzna în curtea spitalului Municipal Săcele din Brașov

Romaniatv.net


Stirile.eu