joi 21 octombrie 8:05 AM

Abonare la google news

O universitate din Africa de Sud anunţă că vaccinarea anti-Covid va fi obligatorie pentru toți studenţii

Universitatea din Cape Town a anunţat miercuri că vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie pentru întreg personalul şi studenţii din anul universitar următor care va începe în ianuarie, în Africa de Sud, relatează AFP.


Cel mai bine clasat stabiliment din Africa este primul din ţară care aplică această măsură, ale cărei detalii urmează să fie precizate în decembrie, se arată într-un comunicat.

Africa de Sud a lansat în octombrie certificate de vaccinare electronice şi are în vedere posibilitatea ca vaccinul să devină obligatoriu pentru acces la anumite evenimente publice, potrivit Agerpres.ro.


Africa de Sud este oficial cea mai afectată ţară de coronavirus, cu peste 2,9 milioane de cazuri şi 88.600 de decese. După ce a lansat cu o mare întârziere campania de imunizare a populaţiei de 59 de milioane de locuitori, Africa de Sud a început vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste, fiind prima ţară din Africa Subsahariană care ia această măsură.

Autorităţile îşi propun să vaccineze 40 de milioane de persoane până în februarie. Până în prezent, numai un sfert din acest obiectiv a fost atins.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu