Abonare la google news

O tânără de 18 ani, dată dispărută, a fost ucisă la comanda părinților pentru că a refuzat o căsătorie aranjată

O poveste a îngrozit Italia. O tânără de 18 ani ar fi fost ucisă de proprii părinți pentru că ar fi refuzat o căsătorie aranjată.

Câteva cuvinte scrise într-o discuție cu o persoană apropiată și referitoare la Saman Abbas: „Am făcut o treabă bine făcută”. Acest lucru a fost pronunțat de unchiul tinerei de 18 ani care a dispărut din Novellara, în provincia Reggio Emilia, despre care nu există nicio veste de o lună, în timp ce întreaga familie a zburat în Pakistan.

Subiectul conversației, conform celor raportate de Gazzetta di Reggio Emilia, care a dat știrea, este tocmai bărbatul despre care se teme că ar fi putut fi ucis-o, după ce aceasta s-a opus unei căsătorii aranjate.

Potrivit ziarului, Saman, în aceeași noapte, și-a auzit mama vorbind cu cineva despre uciderea ei.

Fata i-ar fi trimis un mesaj vocal iubitului ei, în care spune că a auzit de la mama sa că aceasta ar fi singura „soluție” pentru a pedepsi o fată care vrea să se opună căsătoriei discutată cu mult timp înainte în Pakistan. Potrivit Gazzetta di Reggio, fata era convinsă că vorbesc despre ea.

„Am auzit-o cu urechile mele, jur că vorbesc despre mine …”.

Iubitul lui Saman le-a explicat anchetatorilor cum se temea fata pentru viața ei. Și chiar i-ar fi spus:

„Dacă  nu răspund în următoarele 48 de ore, anunță poliția!”

Cinci persoane anchetate

Cuvintele rostite de Hasnain Danish sunt astfel adăugate ca un element fundamental în ancheta despre dispariția lui Saman: părinții tinerei de 18 ani, Shabbar Abbas și Nazia Shaheen (46 și 47 de ani), verii lui Saman, Ijaz Ikram (28 de ani), și Nomanulhaq Nomanulhaq (33), ambii rezidenți în Campagnola, și unchiul său.

Acesta din urmă este pe fugă, precum și părinții tinerei de 18 ani și unul dintre veri (celălalt, Ikram a fost blocat în Franța și se așteaptă să fie extrădat), potrivit anchetatorilor.

Fratele, care are doar 16 ani, ar fi confirmat cearta care a avut loc în noaptea crimei pentru că sora lui a refuzat să se căsătorească cu un văr, într-o căsătorie aranjată de familie.

Crima

Un videoclip, preluat de anchetatori, arată cum fata este văzută ieșind din casă împreună cu tatăl și mama ei și nu se mai întoarce niciodată. Aceasta este ultima dată când Saman este văzut în viață. Apoi, videoclipul arată părinții cum se întorc la cabana unde locuiesc. Aceste imagini, în plus față de videoclipul din 29 aprilie, îi înfățișează pe cei doi veri și pe unchiul lor care se îndreaptă către câmpurile din spatele casei cu lopeți.

Potrivit procurorului Laura Galli în noaptea dintre 30 aprilie și 1 mai, Saman, după încă o încercare de evadare la sfârșitul unei discuții, a fost predată unchiului ei.

„Du-te la unchiul tău”, i-ar fi spus ei.

Bărbatul își aștepta nepoata la capătul unei cărări care merge paralel cu drumul provincial care duce spre Guastalla și Po. Unchiul său a ucis-o apoi în apropiere. Deci, trupul neînsuflețit al tinerei ar fi fost ascuns undeva, îngropat sau aruncat într-o fântână.

Saman, în noiembrie anul trecut, s-a opus căsătoriei aranjate pe care familia o planifica pentru ea în Pakistan

 

Citeste articolul pe Gandul