Abonare la google news

O singură doză de vaccin pentru cei care au avut COVID

Tot mai mulți cercetători spun că o singură doză de vaccin anti-COVID va genera imunitate pentru persoanele ce au fost deja infectate cu virusul.

O persoană care a avut coronavirus ar putea fi „norocoasă”: sistemul său imunitar ar trebui să recunoască virusul dacă are iar contact cu el, scrie Business Insider, citat de alephnews.ro.

Avem puține vaccinuri și o asemenea concluzie ne-ar ajuta la eficientizarea vaccinării: în loc de două doze pentru cei care au avut COVID, aceștia ar face una.

Citeste si:  Prima platforma interactivă de prezentare și închiriere digitală

Pfizer/BioNTech și Moderna, cele mai folosite vaccinuri, sunt administrate în două doze, la distanță de câteva săptămâni între ele.

SUA ar putea „salva” 15 milioane de doze

Dacă „risipa” ar fi oprită, în cazul celor care au avut deja COVID, în SUA, de exemplu, s-ar putea redirecționa în jur de 15 milioane de doze, suficient pentru a imuniza 7-8 milioane de americani!

Practic, pentru o persoană care a avut deja COVID, vaccinul ar fi doar un ajutor pentru a obține din nou anticorpi.

Persoanele care au fost infectate au dezvoltat de la 10 până la 45 de ori mai mulți anticorpi decât o persoană neinfectată, după prima doză de vaccin anti-COVID.

Citeste si:  Cum a reușit un fotograf din Iași să le ruineze nunta unor tineri. Ce s-a întâmplat atunci când mirii i-au cerut albumul foto de la eveniment

Vaccinul anti-COVID, un rapel pentru cei care au avut deja boala

Astfel, prima doză ar fi un fel de „rapel” pentru cei care au avut deja COVID.

Franța a început deja să recomande procedura amintită, iar SUA ar putea lua în considerare economisirea de vaccinuri pentru cei care au cu adevărat nevoie de două doze.

Andreea Moldovan: „Suntem în debutul valului al treilea al pandemiei. În acest moment, sunt 1.386 de paturi la terapie intensivă COVID”

Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat că suntem în derularea celui de-al treilea val al pandemiei de COVID-19. Moldovan spune că, din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu tulpinile noi, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am experimentat anterior.

Citeste si:  Răzvan Burleanu nu e îngrijorat de acțiunea LPF la TAS: „Nu au niciun argument juridic în favoarea investiției FRF-ului în VAR!”

Citeste articolul pe Gandul

 48 total views