1 ianuarie 1:59 PM

Abonare la google news

O recunoașteți? Cum arăta Elena Ceaușescu în tinerețe / Secretele uluitoare din biografia Lenuței Petrescu

Elena Ceaușescu s-a născut pe 7 ianuarie 1916, într-o familie nevoiașă din satul Petrești, județul Dâmbovița. „Păsărica”, așa cum o porecleau cei din sat, a absolvit doar patru clase și la 17 ani a fost chemată la București de fratele ei mai mare, Gheorghe „Gogu” Petrescu.

Cu Nicolae Ceaușescu s-a văzut pentru prima oară la o petrecere a muncitorilor din București, în Ferentari, scrie b1.ro.

Încununată „Regina Muncii”

„Păsărica” a fost aleasă „Regina Muncii”, deoarece a vândut cele mai multe cărți poștale și principalul cumpărător a fost Nicolae Ceaușescu, cel care a și cucerit-o cu gesturile sale.

Nicolae și Elena s-au căsătorit în data de 23 decembrie 1945 și doar moartea i-a despărțit, de Crăciun, în 1989, după ce au fost condamnați sumar și executați.

Muncitoare necalificată la un laborator de pastile

Elena Ceaușescu a ajuns în Capitală pe când avea 17 ani. Viitoarea Primă Doamnă a fost angajată ca muncitoare necalificată la un laborator de pastile și apoi a lucrat ca „cusătoreasă începătoare” la fabrica „Lantex”, scrie sursa citată.

Cea supranumită „Păsărica” în sat s-a născut într-o familie săracă, în comuna dâmbovițeană Petrești. Nici Nicolae nu a fost prea bogat, el născându-se în Scornicești.

Secretul neștiut din biografia Elenei Ceaușescu

Elena Ceaușescu a lăsat în urmă o autobiografie presărată cu numeroase greșeli gramaticale.

„M-am născut în comuna Petrești, în județul Dâmbovița în anul 1919, la 7 ianuarie. Părinții (n.red. inițiat în document era notat „părinți”) se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere patru hectare de pământ și casă de locuit, între (n.red. inițial termenul era scris „în tre”) anii 1926-1930 am făcut școala în comuna în care m-am născut” este o parte din documentul autobiografic al Elenei Ceaușescu.

Totul despre cea născută Lenuța Petrescu. Când s-a născut Elena Ceaușescu?

Controversa este legată de DATA NAȘTERII Elenei Ceaușescu, născută LENUȚA Petrescu. Această dată ar fi fost schimbată, odată ce aceasta și-a unit destinul cu Nicolae.

Se spune că Lenuței Petrescu i s-au schimbat la căsătorie și datele de naștere! Din Lenuța a devenit Elena, iar anul nașterii a devenit din 1919… 1916.

În arhiva Primăriei Petrești, Elena Ceaușescu este trecută cu numele „Elena”, nu „Lenuța”, iar anul nașterii este 1919, nu 1916.

Sursa: Gandul