miercuri 13 octombrie 2:53 PM

Abonare la google news

O nouă zi fără paturi la ATI pentru pacienţii cu COVID, în spitalele din ţară

O nouă zi fără paturi la ATI COVID, în spitalele din ţară, anunţă miercuri, 13 octombrie, reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategica.


O nouă zi fără paturi la ATI COVID, în spitalele din ţară

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în data de 13 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1566 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.


Citeşte şi Victor Costache acuză Ministerul Sănătăţii că blochează banii pentru ATI COVID: „M-a sunat domnul profesor Săndesc la limita lacrimilor”

La nivel naţional sunt ocupate 1.676 de paturi în secţiile de Terapie Intensivă. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 17.432. Din totalul pacienților internați, 486 sunt minori, 451 fiind internați în secții și 35 la ATI.

„La  nivel național, la acest moment, nu sunt paturi libere ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.
Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, informează GDS.

Paturi ATI COVID-19 suplimentare 13.10.2021

Citeşte şi Rata de infectare creşte în Bucureşti la peste 15 la mia de locuitori. Peste 3000 de cazuri noi în 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 402 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. De asemenea, au fost raportate de către autorităţi 390 de decese.

Până miercuri, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Romaniatv.net


Stirile.eu