3 iunie 7:36 PM

Abonare la google news

O nouă tură de maraton de vaccinare de la UMF, în acest weekend

Cea de-a doua ediţie a Maratonului de vaccinare de la Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Gr T Popa’ din Iaşi se va desfăşura în perioada 4-6 iunie, eveniment la care sunt aşteptaţi să se imunizeze aproximativ 5.000 de persoane.

Potrivit unui comunicat remis presei, la deschiderea celei de-a doua ediţii a Maratonului vaccinării va fi prezentă şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Imunizările cu a doua doză de vaccin Pfizer se vor face non stop, începând de vineri după amiaza de la ora 16,00 până luni, la ora 8.00, în acţiune fiind implicaţi peste 500 de voluntari. Maratonul se va încheia luni dimineaţă, la ora 8,00.

Pe esplanada UMF Iaşi va fi instalat un Info Point, iar în clădirea Universităţii vor fi amenajate 12 de fluxuri de vaccinare.

„Considerăm că este datoria noastră, a tuturor celor care fac parte din comunitatea academică a Universităţii de Medicină şi Farmacie ‘Grigore T. Popa’ din Iaşi, profesionişti şi viitori profesionişti din domeniul sănătăţii, să ne implicăm în lupta împotriva COVID-19. Deja efectele benefice ale vaccinării se simt, imunizarea unei părţi importante a populaţiei a făcut să ne putem reîntoarce, parţial, la viaţa noastră de dinainte de pandemie, putem să mergem la teatru, la spectacol, să ne facem planuri de călătorie şi, cel mai important, să ne petrecem timpul alături de cei dragi fără să ne mai fie frică de boala care a făcut ravagii în toată lumea. Le mulţumesc colegilor care s-au înscris ca voluntari în cea de a doua ediţie a Maratonului de vaccinare şi totodată le mulţumesc şi cetăţenilor responsabili care au optat pentru a se vaccina, protejându-se atât pe ei, cât şi pe cei apropiaţi”, a declarat, prin intermediul unui comunicat de presă, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi.

La a doua ediţie a maratonului de vaccinare vor participa 145 de medici, 145 de asistente medicale, 145 de registratori, 95 de studenţi, urmând a fi funcţionale 12 fluxuri – ziua şi două – noaptea.

La prima ediţie a maratonului de vaccinare organizat de UMF Iaşi au fost vaccinate 4.649 de persoane în 64 ore. Au participat 1.000 de voluntari. S-a lucrat în schimburi de 8 ore, cu 20 de fluxuri deschise ziua şi cinci – noaptea.

Maratonul de vaccinare este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Colegiul Medicilor Iaşi, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, filiala Iaşi (OAMGMAMR Iaşi), Prefectura Iaşi, Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Citeste articolul pe Stiripesurse