Abonare la google news

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge în România

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge în România. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale la nivel național.

”103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în data de 11 martie la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră”, a transmis CNCAV.

Citește și: Declaraţia pe propria răspundere pe timp de noapte. Ce trebuie să ştie cei care circulă în intervalul 22:00-05:00

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge în România. Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

Citeste si:  Maria Nițescu, managerul Insititutului Matei Balș, a povestit ce s-a întâmplat în dimineața tragediei

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 27.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.600 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 14.900 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 11.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 9.700 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 16.000 doze
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 10.900 doze.

Atenţie români, tulpina britanică este mult mai mortală decât ştiam

Datele unui nou studiu demonstrează că varianta COVID-19 din Marea Britanie prezintă o mortalitatea „semnificativ mai mare” decât alte tulpini. Varianta britanică a COVID-19 este cu 30% – 100% mai mortală decât tulpinile anterioare, relatează Reuters.

Citeste si:  Motivul pentru care Marea Britanie face rapelul la AstraZeneca la 12 săptămâni, iar România la 8

Într-un studiu care a comparat ratele de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă SARS-CoV-2, cunoscută sub numele de B.1.1.7, împotriva celor infectate cu alte tulpini, oamenii de știință au spus că noua variantă are o mortalitate „semnificativ mai mare”. Varianta B.1.1.7 a fost detectată pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie 2020 și de atunci a fost găsită în peste 100 de țări.

Are 23 de mutații în codul său genetic – un număr relativ mare de modificări – și unele dintre acestea au făcut-o mult mai capabilă să se răspândească. De asemenea, oamenii de știință din Marea Britanie spun că este cu aproximativ 40% -70% mai transmisibilă decât variantele anterioare de coronavirus. În studiul din Marea Britanie, publicat în British Medical Journal, miercuri, infecția cu noua variantă a dus la 227 de decese dintr-un eșantion de 54.906 de pacienți cu Covid-19, comparativ cu 141 dintre același număr de pacienți infectați cu alte variante.

Citeste si:  Curtea Supremă va face verificări în privința repartizării cazului „Ferma Băneasa”

Citește și: Situaţia epidemiologică în şcoli. Peste două mii de elevi s-au infectat cu coronavirus
 

Citeste articolul pe RomaniaTV

 46 total views