miercuri 27 octombrie 12:00 PM

Abonare la google news

O nouă lovitură pentru timișoreni. După ce au rămas fără apă caldă și căldură, aceștia vor plăti impozite mai mari. Primarul Dominic Fritz a făcut anunțul

Este oficial – timișorenii vor plăti impozite mai mari începând cu 2022. Primarul Dominic Fritz a reușit să obțină votul aleșilor locali privind majorarea taxelor, deși PNL a anunțat că se opune, însă, în mod convenabil a permis unui ales local să voteze proiectul pentru ca acesta să treacă. Pentru proprietarii din HORECA, impozitele cresc de trei ori, iar pentru persoane fizice cu 20%.


„Nu există om politic care să vrea să crească taxele și impozitele, dimpotrivă vrea să fie lăudat că le scade. O să încercăm să tăiem ce se poate din bugetul de funcționare, dar vrem să investim în drumuri, în reparații, nu putem să facem doar cu fonduri europene. Majorarea taxelor și impozitelor va aduce un plus în buget de cinci milioane de lei. Nu aș fi propus această măsură dacă aș ști că putem face față exigențelor timișorenilor altfel. Vom continua să acordăm bonificație de 10% persoanelor fizice. Pentru un apartament cred că sunt costuri de un leu sau doi lei pe lună și sunt chiar suportabile. Există de mulți ani o diferență între firme și persoane fizice pentru clădirile nerezidențiale, deși destinația clădirii este aceeași. Este vorba despre 3.500 de timișoreni care sunt proprietari de clădiri nerezidențiale. Propunerea este să echilibrăm sau să modificăm impozitul pentru toate clădirile nerezidențiale și să fie aceeași cotă de impozitare, indiferent cine este proprietarul”, le-a spus primarul Dominic Fritz consilierilor locali, conform Pressalert.ro.

Bzi.roStirile.eu