Abonare la google news

O medaliată olimpică la gimnastică și fiica sa vor sa părăsească definitiv România! De ce s-a ajuns la conflict

Un anunț ciudat a apărut pe pagina de Facebook a Cameliei Voinea, fostă mare gimnastă a Romaniei, medaliată cu argint, la Seul 1988.

Acesta s-a săturat de piedicile care i se pun în gimnastica românească, motiv pentru care intenționează ca, impreuna cu fiica ei, cotată drept una dintre gimnastele de mare perspectivă, să părăsească țara.

Fosta sportivă a anunțat public ca așteaptă oferte din străinătate în acest sens.

O medaliată olimpică la gimnastică și fiica sa vor sa părăsească definitiv România! De ce s-a ajuns la conflict

Se pare ca totul pleacă de la faptul ca nu este lăsată să-si antreneze propria fiică și când aceasta va ajunge la lot. Surse Prosport au aflat ca mama Sabrinei nu va accepta ca fiica ei să fie antrenată de altcineva.

„Caut ofertă în străinătate pentru mine și Sabrina. Dacă până acum le-am declinat acum sunt hotărâtă să le accept. Motivația acestei decizii o voi explica intr o conferință de presă. Detalii vă rog în privat. Vă mulțumesc”, a postat aceasta pe contul ei de Facebook.

Sabrina este componentă a programului „Țară, țară, vrem campioane!”, este multiplă campioană națională, iar anul trecut a început să participe la competițiile din străinătate, cu evoluții deosebite.

Debutul l-a făcut în luna aprilie 2020, la Memorialul „Elek Matolay” din Ungaria, unde a cucerit trei medalii de aur, la individual compus, la sărituri și la sol, iar la sărituri s-a calificat în finală cu cel mai mare punctaj. În noiembrie, Sabrina a concurat la Cupa Elveției Under 13, clasându-se pe locul 1 cu echipa României.

Cine este Gabriela Voinea?

Camelia Voinea a fost campioană mondială cu echipa României și a debutat pe plan internațional la Campionatul Mondial din 1985, de la Montreal, unde a obținut, împreună cu echipa, medalia de argint. În 1986 a devenit vicecampioană mondială la sol. În 1987, la Campionatul Mondial de la Rotterdam, a devenit campioană mondială cu echipa României.

La Campionatul European din 1987, de la Moscova, a obținut medalia de argint la sol, iar în 1988 la Jocurile Olimpice de la Seul a fost componenta team-ului care a cucerit medalia de argint. A fost colegă de echipă cu Aurelia Dobre, Eugenia Golea, Daniela Silivaș, Gabriela Potorac și Celestina Popa, conform celor de la Cronica Română. După retragere, a devenit antrenoare la Clubul Farul Constanța.

Sursă foto: Facebook / gimnastica.cameliavoinea.5/photos

Citeste articolul pe ProSport