Abonare la google news

O mare companie auto va desființa până la 4.000 de locuri de muncă

Compania auto Volkswagen intenționează să reducă până la 4.000 de locuri de muncă la fabricile sale din Germania. Compania va oferi posibilitatea angajaților mai în vârstă de a se pensiona anticipat. Această procedură ar putea costa Grupul Volkswagen câteva sute de milioane de euro.

Cei de la Volkswagen au declarat într-un comunicat de presă publicat duminică, 14 martie, că au convenit un plan de pensionarea parțială pentru cei născuți în 1964, oferind în același timp pensionarea anticipată celor născuți din 1956 până în 1960.

Citeste si:  11 agenții Tarom au fost închise și 185 de angajați au plecat din companie

Volkswagen a declarat că se aștepta ca până la 900 de muncitori să opteze pentru pensionare anticipată, în timp ce o altă parte ar urma să aleagă pensionarea anticipată parțială.

Vor fi desființate între 3.000 – 4.000 de joburi la uzinele Volkswagen

Două surse ale companiei au declarat pentru Reuters că vor fi desființate între 3.000 – 4.000 de joburi prin programul care urmează să fie implementat la cele șase fabrici germane, care numără în prezent aproximativ 120.000 de angajați.

Citeste si:  Încă o companie municipală subordonată Primăriei Capitalei va fi desfiinţată. Consilier PNL: Fondul de salarii era de opt ori mai mare decât cifra de afaceri

Volkswagen a refuzat să comenteze costul programului, care va depinde de câți angajați acceptă oferta, însă estimările unor experți afirmă că suma totală ar putea ajunge la aproape 500 de milioane de euro.

În condițiile în care Volkswagen încearcă să devină o companie de tehnologie după modelul Tesla, germanii au anunțat că majorează bugetul pentru instruirea personalului. Asta înseamnă o creștere cu 40 de milioane de euro, la un total de 200 de milioane.

Producerea mașinilor electrice are prioritate la Volkswagen 

Volkswagen a mai afirmat că prelungește și o măsură de blocare a angajărilor până la sfârșitul anului 2021. Măsura ar fi trebuit să fie în vigoare doar până în primul trimestru.

Citeste si:  Alyn Spanyolu Legenda Vie, arestat live în timpul unei petreceri pe care o transmitea pe Facebook! Fusese condamnat pentru furt VIDEO

Angajările externe vor fi făcute numai în domenii precum mașinile electrice, digitalizarea și dezvoltarea bateriilor. Grupul Volkswagen a declarat în ianuarie că va reduce costurile generale cu 5% și costurile de achiziție cu 7%, în următorii doi ani.

Citeste articolul pe Promotor

 11 total views