10 februarie 12:36 PM

Abonare la google news

O femeie din Iași a ajuns la spital, după ce i s-a administrat a doua doză de vaccin anti-COVID

Din cauza unei erupții cutanate, femeia a avut nevoie de investigații medicale. În Iași au fost 120 de reacții adverse ușoare în cadrul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 .

La scurt timp după rapel, ieșeanca, angajată la un centru de îngrijiri medico-sociale din județ, a avut o reacție adversă care a necesitat atenția specialiștilor. Femeia a avut o erupție cutanată pe față și pe picioare.

Potrivit medicilor care au avut grijă de ea, starea de sănătate a pacientei este una bună. Totuși, ea va rămâne în continuare internată în spital pentru alte investigații medicale.

”Am avut o pacientă care s-a prezentat cu o reacție alergică ușoară post-vaccinare anti-COVID-19. Cazul a fost raportat autorităților. Este vorba despre o femeie care a făcut după rapel o reacție alergică ușoară, a simțit un nod în gât imediat după administrarea dozei și apoi a avut o erupție cutanată pe picioare și pe față, fiind tratată la Spitalul din Hârlău. Ulterior, a ajuns la Spitalul «Sfântul Spiridon» din Iași și a fost internată la Clinica de Imunologie-Alergologie pentru investigații medicale”, a spus  prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității Medicale de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iași, pentru bzi.ro.

În cazul vaccinului împotriva COVID-19, dezvoltat de Pfizer, medicii susțin faptul că reacțiile adverse nu sunt diferite de cele deja existente la alte tipuri de vaccin. Conform prospectului, printre reacțiile adverse întâlnite se numără: durere de cap, durere sau iritație la nivelul locului de administrare a vaccinului, dureri articulare, frisoane, oboseală, febră, greață, insomnie.

De pe data de 27 decembrie 2020 până pe data de 9 februarie 2021, în cadrul Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, desfășurată la nivelul județului Iași, s-au efectuat 49.579 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 36.280 au fost vaccinate cu prima doză și 13.299 cu a doua doză.

Sursa: Cancan