O femeie de 46 de ani a făcut șoc anafilactic după prima doză de vaccin anti-Covid. Ce fel de ser i se administrase

O femeie din Olt, în vârstă de 46 de ani ani, din județul Olt, a suferit un șoc anafilactic după vaccinarea cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

Informația a fost făcută de Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), care precizează că aceasta este una dintre reacțiile sever post-vaccinare.

Citeste si:  Vaccinurile anti-Covid, speranța pentru revenirea la normal. Care sunt deosebirile între serurile Pfizer şi Moderna

„La aproximativ zece minute de la administrarea dozei, femeia a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice”, spun reprezentanții CNCAV, citați de Mediafax.

Personalul a intervenit imediat

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, iar starea femeii s-a ameliorat rapid.

Citeste si:  STS: Populația nu are nevoie de semnătura electronică pentru a se înscrie pe platforma de vaccinare anti-COVID

Apoi, a fost solicitat serviciul de urgență, care a transportat pacienta la Spitalul din Slatina pentru îngrijiri medicale suplimentare.

CNCAV precizează că în prezent starea femeii este bună, dar va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate.

Citește și: Directorul OMS acuză “unele țări bogate” că subminează distribuția echitabilă a vaccinurilor anti-COVID. Președintele Germaniei a reacționat dur

Citeste si:  Lovitură neașteptată pentru Gigi Becali. Transferul la FCSB care îl aduce din nou în fața judecătorilor: „Ne vrem banii! Nu ne pot fenta ca pe ultimii naivi” | EXCLUSIV

Sursa: Cancan

 5 total views