Abonare la google news

O femeie care avea COVID-19 a născut patru copii sănătoși

O femeie în vârstă de 37 de ani, pozitivă la virusul SARS-CoV-2, a născut – chiar pe 8 martie – patru băieți care sunt perfect sănătoși la Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” din Iași . Evenimentul reprezintă o premieră pentru medicina din România!

„Echipa medicală a rezolvat un caz în premieră pentru România, cel al unei paciente de 37 de ani, gravidă în 34 de săptămâni, cu sarcină cvadruplă. Pacienta prezenta infecție cu SARS – CoV- 2, cu trombocitopenie, cât și defect septal atrial operat în antecedente. Echipa de medici obstetricieni, anesteziști și neonatologi au extras prin operație cezariană 4 copii de sex masculin cu greutăți între 1.400 și 1.800 de grame, care s-au adaptat bine la viața extrauterină”, au transmis, miercuri, reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Citeste si:  Gabriela Firea anunţă pentru ce post va candida: "Dacă suntem sănătoşi, ajungem în trei ani jumătate acolo"

Echipa medicală a Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” din Iași, care a ajutat-o pe femeie să nască exact marți, pe 8 martie, anunță că proaspăta mămică este în stare stabilă, iar copiii sunt sănătoși.

Bebeluș prematur, bolnav de COVID-19. Care este starea de sănătate a micuțului din Botoșani

Un bebeluș născut prematur este bolnav de COVID-19. Micuțul născut la Secţia de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani a fost diagnosticat cu boala la scurt timp după naștere.

Citeste si:  Deputatul PNL Florin Roman îl atacă pe Vlad Voiculescu pe tema vaccinărilor pe pile: "Este inadmisibil! Este un factor de descurajare. Aşa nu ne mai facem sănătoşi"

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică, medicul Monica Adăscăliţei, a explicat faptul că bebelușul a fost născut prin cezariana. Mama acestuia, o tânără în vârstă de 22 de ani, fusese diagnosticată cu noul COVID-19 atunci când fusese internată în spital, la sfârșitul săptămânii trecute.

Se transmite sau nu coronavirusul, de la mamă la făt? Ce arată rezultatele unui studiu recent

Femeile însărcinate care s-au infectat cu noul coronavirus nu dezvoltă o formă mai severă a bolii, iar bebelușii lor se nasc cu anticorpi, arată un studiu realizat – recent – de către cercetătorii din Singapore.

Citeste si:  Ce nume propune USR PLUS pentru președinți de agenții guvernamentale și funcții de secretari de stat

La studiu, unul restrâns, dar cu rezultate încurajatoare, au participat 16 femei însărcinate. Rețeaua de Cercetare în Obstetrică și Ginecologie din Singapore a anunțat că la niciuna dintre acestea nu s-au găsit dovezi că virusul s-ar transmite de la mamă și făt

Citeste articolul pe Gandul

 45 total views