luni 24 mai 1:06 PM

Abonare la google news

O echipă de skateboarderi a Australiei, descalificată la un concurs în SUA din cauza testelor pozitive la noul coronavirus


O echipa de skateboard a Australiei a fost descalificată de la un concurs preolimpic programat în SUA, din cauza depistării a trei sportivi infectaţi cu COVID-19, transmite Reuters, potrivit Agerpres.


La sosirea la Des Moines (Iowa), doi skateri, inclusiv Charlotte Heath, 13 ani, şi antrenorul au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, dar organizatorii au exclus întreaga echipă pentru că s-au aflat în contact strâns cu cei infectaţi.

Heath a dezvăluit pe reţele de socializare că este infectată, dar identitatea celorlalţi skateri australieni este încă neclară.

Citește și: DNA Dragnea nu a vrut să se știe că întâlnirile la VÂRFULUI administrației SUA erau PE BANI

Ian Chesterman, şeful de misiune al echipei olimpice a Australiei, a declarat pentru reporteri că ”nimeni nu a arătat simptome severe, ceea ce este excelent, dar este evident regretabil că au avut această experienţă la participarea într-un concurs de calificare”.

Poppy Olsen, cea mai bine clasată australiană la feminin, a opinat că un anumit număr de skateri nu se vor mai putea califica la Jocurile de la Tokyo, deoarece concursul din Iowa era ultima lor şansă. Ea a adăugat că majoritatea sportivilor care au făcut deplasarea în SUA au fost vaccinaţi cu o primă doză şi plănuiau să facă a doua doză în Iowa.

Australia a început campania de imunizare a sportivilor olimpici în urmă cu două săptămâni, după ce Comitetul olimpic australian (AOC) a obţinut aprobarea pentru accesul cu prioritate la vaccin.

Chesterman a precizat că AOC nu a avut timp să-i imunizeze pe skateri cu două doze de Pfizer înainte de a părăsi Australia: ”Planul era să primească a doua doză în SUA”.

În urma acestei situaţii, Australia va fi reprezentată la concursul de skateboarding de la JO 2020, introdus în premieră la Tokyo, doar de Poppy Olsen şi de Keegan Palmer.

Stiripesurse.ro