Abonare la google news

O comună din România se pregătește să intre în scenariul roșu. Ce măsuri stricte vor intra în vigoare

Deși în ultima perioadă cazurile de coronavirus au scăzut semnificativ, o localitate din România se pregătește să intre în scenariul roșu, după ce rata incidenței a sărit pragul de 3 la mia de locuitori, ajungând la 3.34.

Este vorba de comuna Viișoara, din județul Botoșani. Cu o populație de 1.799 de locuitori, localitatea a înregistrat în ultimele două săptămâni șase cazuri noi de COVID-19, informează B1.

Măsurile sanitate vizează momentan doar funcționarea școlilor. Comuna este formată, însă, din trei sate: Cuza Vodă, Viișoara și Viișoara Mică, așa că autoritățile au în vedere aplicarea unor măsuri mai dure, dacă situația se va înrăutăți.

Reacția prefectului județului Botoșani

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a oferit și o primă reacție cu privire la aceasta situație unică, în prezent la noi în țară.

„O să facem un Comitet Județean pentru Situații de Urgență, să schimbăm scenariul la școli și avem în atenție pentru celelalte măsuri. Nu putem decât într-o ședință de Comitet Județean pentru Situații de Urgență să stabilim alte măsuri decat cele… și asta aici mă refer la…

Știți foarte bine… în exterior, tot ceea ce ține de adunări, în afară de cele care, ultima Hotărâre de Guvern 676 care se aplică de la 1 iulie, dar în rest suntem, știți foarte bine, în măsuri de relaxare.

Vedem cum evoluează astăzi și mâine și vedem ce măsuri suplimentare față de prevederile HG-urilor putem lua”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, citat de sursa amintită mai sus.

În municipiul Botoșani, însă, rata de infectare este zero, în timp ce la nivel județean indicele este de 0,05 cazuri la mia de locuitori.

Citeste articolul pe Cancan