O bandă de români au furat un diamant în valoare de 15 milioane euro, în Barcelona. Este considerat jaful secolului

Jaful secolului în Spania a fost comis de o bandă de români. Grupul de conaţionali a reuşit să fure un diamant în valoare de 15 milioane euro, în Barcelona. Cei 9 indivizi au comis mai multe furturi de bijuterii şi obiecte preţioase în state precum Spania şi Franţa.

Ultima lovitură a fost declarată ca fiind „jaful secolului 21” de către presa locală. În cadrul grupului infracţional se afla şi sârbi.

Diamant de 15 milioane euro, furat de un grup de români

Gruparea infracţională, formată din romani şi sârbi, a terorizat magazinele de lux din Occident. Cele mai multe lovituri au avut loc în Franţa şi Spania, însă au furat şi din Elveţia, Germania sau Italia. Toate loviturile au avut succes şi prejudiciile au fost absolut impresionante.

Citeste si:  După "şapte minute de teroare", roverul Perseverance va începe în 18 februarie o misiune istorică pe Marte. Mai are de parcurs 41 de milioane de kilometri până la Planeta Roșie

Poliţia franceză a reuşit să-i prindă. Însă, înainte de asta, ei au reuşit să intre în posesia unui diamant de 4,5 milioane de euro de la Cannes şi un altul de 15 milioane euro de la Barcelona.

Anul trecut, mai exact în luna noiembrie, hoţii au fost prinşi de Poliţia franceză, iar în aceste momente aceştia se afla în arest.

Înainte să fie prinşi de Poliţia franceză, ei au reuşit să fure un diamant de 4.5 milioane de euro de la Cannes şi un altul de 15 milioane de la Barcelona. În luna noiembrie a anului trecut, hoţii au fost prinşi de Poliţia franceză şi se află acum în arest.

„Grupul era format din trei femei şi şase bărbaţi, de naţionalitate română şi sârbă. şi că toţi se află acum în custodia Poliţiei franceze, la Nancy”, potrivit cotidianului francez Le Parisien.

Cum au acţionat autorii

În data de 7 august 2019, făptaşii au dat o lovitură colosală pe Coasta de Azur, în Franţa, acolo unde au furat un diamant de 4,5 milioane euro dintr-un salon al renumitului hotel Martinez din Cannes.

”Hoţii au acţionat surprinzător de simplu, dar au reuşit să înşele vigilenţa proprietarului. Un cetăţean rus, deţinătorul bijuteriei, a fost convins mai întâi să primeacă într-un salon al hotelului o cumpărătoare, o femeie de 53 de ani, presupus expertă în diamante. Ea le-a solicitat mai întâi însoţiorilor vânzătorului să iasă din încăpere, apoi a acţionat.
A pus cutia cu diamantul în geantă, dar vânzătorul i-a cerut să-l returneze până când banii i-ar fi ajuns în cont. Femeia i-a înapoiat cutia fără să protesteze, iar rusul a pus-o înapoi în seif. A fost momentul în care presupusa cumpărătoare a ieşit din încăpere şi i-a dat diamantul original unui membru al bandei, după care cei doi s-au despărţit şi au luat-o în direcţii opuse”, potrivit Nice Matin.

Citeste si:  Câini arşi într-un container din Capitală. Peste 100 de animale au fost chinuite

Sursa: BZI

 11 total views