Abonare la google news

O balerină a avut reacții severe după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Beatrice Șerbănescu, balerină la Opera Națională, susține că a avut reacții adverse foarte grave după ce s-a vaccinat anti-COVID cu serul dezvoltat de AstraZeneca.

Femeia precizează că a avut nevoie inclusiv de resuscitare după ce s-a imunizat și că mai este în viață doar pentru că soțul ei, de profesie medic, se afla lângă ea. De precizat că nu i s-a administrat o doză din lotul cu probleme, care a și fost suspendat.

La 28 de ore de la vaccin, am avut o reacție foarte urâtă! Cu pierderea conștienței aproape un minut, având pulsul 40. Noroc că soțul meu, care este medic, era acasă și mi-a făcut resuscitare în adevăratul sens al cuvântului. Mi-am revenit destul de greu după ce m-am înnegrit. În continuare nu am o stare foarte bună. Am avut de la vaccin cefalee, inapetență, stare de moleșeală…

Întrebarea este ce fac în acest caz. Pentru că îmi este frică să mai fac rapelul, și, cu toate acestea, am fost de acord și mi-am asumat vaccinarea. Adică sunt pro vaccin”, a povestit Beatrice Șerbănescu, la Antena 3.

Citeste si:  O femeie de 96 de ani este prima persoană vaccinată în Spania

Beatrice Șerbănescu, balerină la Opera Națională: “Nu sunt convinsă dacă fac și rapelul”

În continuare, balerina de la Opera Națională a declarat că nu a decis, pentru moment, dacă va merge să i se administreze și rapelul.

Nu sunt convinsă! Sincer! Eu am făcut și analize înainte de vaccin, sunt cu analizele la zi, nu am nicio boală cronică, sunt sănătoasă clinic. După reacție, nu știu ce să spun!”, a mai spus balerina.

Citeste si:  Dezastru ecologic în Noua Zeelandă. O sută de balene au murit după ce au eșuat pe o plajă

Preşedintele Grupului de Vaccinologie, despre reacțiile adverse care apar după vaccinarea cu AstraZeneca

În replică, Gindrovel Dumitra, preşedintele Grupului de Vaccinologie din cadrul Societății Naționale a Medicilor de Familie, explică faptul că nu este o regulă ca persoanele care au acuzat efecte adverse după prima injectare să le resimtă și după rapel.

În afară de această sincopă, sau leșin, ce s-a întâmplat în cazul doamnei la 28 de ore distanță de la vaccin, celelalte semne, adică cefaleea, inapetența, sunt semne pe care le-au relatat foarte multe persoane. Dar apariția unei sincope după vaccin, încă nu am auzit a fi relatată, dar este una dintre reacțiile pe care le luăm în calcul.

Cu toții ne dorim siguranță și este normal ca o persoană care trece printr-un astfel de episod să fie îngrijorată. Ce pot să liniștesc eu în acest moment este că această reacție a fost una singură, nu am auzit încă o altă reacție de sincopă, și al doilea element este că în studiile clinice care se referă la vaccinul. AstraZeneca este că reacția la cea de-a doua doză au fost mult mai puține decât la prima administrare”, a declarat Gindrovel Dumitra.

Citeste si:  Mărturie surprinzătoare făcută de primul cadru medical vaccinat la Suceava: Nu am dezvoltat anticorpi nici după al doilea episod de boală!

Citeste articolul pe Gandul

 58 total views