Abonare la google news

O altă țară a fost îngenuncheată de ploile torențiale! Inundații puternice în Turcia

Turcia se înscrie în rândul țărilor din Europa care au fost grav afectate de ploile torențiale din ultima perioadă. Provincii din nord-estul Turciei au fost devastate astăzi de inundații.

Ploile abundente din ultimele zile au făcut ravagii în Turcia. Din fericire, deocamdată, nu s-au înregistrat morți, însă operațiunile de căutare și salvare sunt în curs de desfășurare, a anunțat joi autoritatea din Turcia pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), potrivit AniNews. (CITEȘTE ȘI: INUNDAȚIILE DIN GERMANIA AU FĂCUT RAVAGII! BILANȚUL VICTIMELOR A AJUNS LA 133 DE MORȚI)

Inundațiile s-au manifestat cel mai puternic în orașul Artvin, aflat la 30 de kilometri de zona litorală a Mării Negre. Aici, s-a produs o viitură pe râul Kapisre care a distrus locuințe, sedii de firme, magazine, măturând tot în cale.

Ministrul turc de interne Suleyman Soylu a ajuns în regiunea inundată și a declarat că, până acum, nu au fost oameni uciși de ape, însă două persoane au fost rănite și duse la spital.

„Astăzi, ca urmare a ploilor extreme, provincia Artvin a fost inundată. Râul Arhavi s-a revărsat, centrul regional și drumurile rurale au fost inundate. Misiunea pentru salvarea cetățenilor noștri afectați de dezastrul natural continuă. Districtul Findikli din provincia Rize s-a confruntat cu o problemă similară”, a transmis AFAD.

(VEZI ȘI: NORDUL ȘI SUDUL ITALIEI SE CONFRUNTĂ CU INUNDAȚII ȘI UMFLAREA RÂURILOR)

 

Sursa foto: captura video

Citeste articolul pe Cancan