23 septembrie 5:12 PM

Abonare la google news

Numărul persoanelor internate cu COVID-19, în continuă creştere. Doar 21 de paturi ATI, libere în toată ţara

În Bucureşti sunt avizate de DSP 248 de paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

 

La nivel naţional sunt libere 21 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, iar în Bucureşti sunt 3 paturi libere la acest moment.

 

„Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare.” precizează reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică.

 

Situaţie paturi ATI destinate pacienţilor de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

 

Argeş – 2

Bihor – 1

Botoşani – 3

Bucureşti – 3

Covasna – 1

Dolj – 4

Iaşi – 1

Mehedinţi – 1

Sibiu – 3

Suceava – 2

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul