Abonare la google news

Noua Zeelandă, zguduită de trei cutremure mari, în 24 de ore!

Noua Zeelandă a fost zguduită, joi, de trei cutremure puternice, în 24 de ore. Ultimul a avut loc seara și a avut 8 grade pe scara Richter, iar primele două au avut 7,4 și 7,1 grade pe scara Richter, conform Geonet, sistemul de monitorizare al cutremurelor din această ţară, citat de Libertatea.

Seismul a avut loc în largul insulelor Kermadec, potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), iar Agenția Națională de gestionarea urgențelor din Noua Zeelandă (NEMA) a transmis o nouă alertă de tsunami în urma cutremurului de 8 grade pe scara Richter, care a avut loc la scurt timp după seismul cu magnitudinea de 7,4 care a lovit aceeași regiune, notează Reuters.

Citeste si:  Serbia renunță la expulzarea ambasadorului Muntenegrului

Autorităţile avertizează oamenii din apropierea coastei să se deplaseze imediat la cel mai apropiat teren mai înalt, fiind emise ordine de evacuare pentru localnicii care trăiesc în zonele de pe coasta de est a Insulei de Nord.

Primul seism a avut 7,1 grade pe scara Richter

Primul seism, cel de 7,1 grade/Richter, a avut loc la 180 km nord-est de orașul Gisborne vineri la 2:27 a.m. (1:27 p.m. GMT joi), la o adâncime relativ mică de 10 km, potrivit Geonet.

Citeste si:  Două cutremure cu magnitudinea de peste 3 pe Richter în România, în ultimele 12 ore

Seismul a fost resimțit și în Auckland, Wellington și în orașul Christchurch, aflat pe insula de sud a Noii Zeelande, fiind urmat de 18 replici, iar autorităţile au emis o primă alertă de tsunami.

Ulterior, oficialii au transmis doar atenţionări cu privire la zonele de coastă unde ar putea apărea curenţi puternici la ţărm.

Grecia, încă un cutremur puternic! Seism cu magnitudinea 5,8 pe Richter

Grecia a fost lovită de încă un seism major, în doar 24 de ore. Cutremurul de joi, 4 martie, a avut 5,8 grade pe scara Richter, fiind de o valoare apropiată celui înregistrat miercuri. Și de data aceasta, s-a cutremurat placa tectonică în aceeași regiune a țării, Elassona. Vorbim despre centrul Greciei, în apropiere de Larissa.

Citeste si:  Două cutremure în România, sâmbătă dimineața! În ce zone s-au produs

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter a zguduit centrul Greciei, miercuri, la ora locală 12.16. Informarea oficială arată că acest seism a avut magnitudinea de 6,3 grade. Țările afectate au fost, pe lângă Grecia, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Croaţia, Turcia, Italia, Kosovo, Muntenegru, Serbia, Macedonia de Nord și Albania. Cutremurul s-a produs la 15 km față de Elassona, Grecia, la ora 12.16.

Citeste articolul pe Gandul