Abonare la google news

Noua tulpină de gripă aviară s-ar putea muta și transmite de la om la om! Avertismentul oamenilor de știință din Rusia

Noua tulpină de gripă aviară s-ar putea muta și transmite de la om la om, informează oamenii de știință din Rusia. Până în prezent au fost identificate doar cazuri de infectare cu această tulpină de la păsări. Momentan nu au fost confirmate cazuri în care transmiterea s-a făcut de la om la om.

Previziunile conform cărora noul tip de gripă aviară A (H5N8) va suferi mutații în curând și va dobândi capacitatea de a se transmite de la om la om este posibil să se împlinească, a declarat Anna Popova, șefa agenției de protecție a consumatorilor, potrivit agenției ruse de știri TASS.

Citeste si:  Mesaj de ultimă oră de la premierul României! Ce riscă restaurantele și barurile care nu respectă regulilele. Măsurile aspre anunțate

Noua tulpină de gripă aviară s-ar putea muta și transmite între oameni

„Probabilitate ca acest lucru să se întâmple este destul de mare. Este probabil să se întâmple. Colegii spun că zona în care se produce mutația este foarte mobilă și mutația de acolo continuă. Cu toate acestea, am depistat-o că înainte de a se produce un dezastru”, a decșarat aceasta.

Anna Popova a lăudat, de asemenea, detectarea cazurilor de infectare în rândul oamenilor, de la păsări, ca o „descoperire la nivel mondial” făcută de oamenii de știință ruși de la Centrul Vektor din Novosibirsk.

Citeste si:  Cristian Tudor Popescu se vaccinează cu AstraZeneca. "Dacă nu ne mai vedem, măcar am făcut ceva pentru ştiinţă"

Cum ar trebui să se pregătească specialiștii

De asemenea, specialista a susținut că omenirea are timp să se pregătească pentru un astfel de scenariu, subliniind importanța dezvoltării unui vaccin și secvențierii tulpinii.

„Dacă într-un final toate acestea nu vor fi necesare, ei bine, atunci am avut noroc. Dar dacă vor fi totuşi necesare, am fi deja pregătiţi”, a punctat Anna Popova.

Totodată, aceasta a susținut că Rusia consideră importantă alertarea comunităţii internaţionale cu privire la existenţa unei astfel de ameninţări.

Citeste si:  EXCLUSIV INTERVIU David Muniz, șeful misiunii SUA la București: Veți continua să asistați la o prezență foarte puternică a Statelor Unite în România / Cel mai amplu exercițiu NATO va fi organizat în mai-iunie, acest fapt transmite un mesaj puternic

Presa rusă a relatat recent faptul că mai mulţi angajaţi ai unei ferme avicole din sudul Rusiei au contractat gripa aviară. Ulterior, cercetătorii de la Centrul Novosibirsk „Vektor” au transmis că virusul H5N8 se poate transmite de la păsări la om. De asemenea, au precizat că virusul nu s-ar transmite și de la om la om

Citeste articolul pe Gandul

 44 total views