duminică 26 septembrie 7:06 PM

Abonare la google news

Nouă localități din Ilfov intră în carantina de noapte în weekend! Ce restricții se impun


Numărul ridicat de noi cazuri de îmbolnăvire duce tot mai multe localități în scenariul roșu și mai apoi în carantină. Rata de infectare în nouă localități din județul Ilfov a trecut, duminică, de 6 cazuri la mia de locuitori, urmând să intre în carantină de noapte în weekend.


Sâmbătă erau doar șapte localități cu incidență peste 6 la mie, iar astăzi numărul acestora a ajuns la nouă. Localitățile ce vor intra în carantina de noapte în week-end sunt: Afumați – 7,36 la mie, Bragadiru – 7,75 la mie, Chiajna – 7,25 la mie, Dărăști-Ilfov – 6,25 la mie, Dobroești – 8,91 la mie, Mogoșoaia – 8,57 la mie, Otopeni – 6,35 la mie, Popești – Leordeni – 6,68 la mie, Voluntari – 6,77 la mie. (CITEȘTE ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE RAED ARAFAT. UNDE VOM AVEA NEVOIE DE CERTIFICAT VERDE ÎNCEPÂND CU DATA DE 1 OCTOMBRIE 2021)

Comitetul Județean pentru situații de Urgență Ilfov se întrunește duminică pentru a stabili restricții în localitățile unde rata de incidență a depășit 6 la mia de locuitori.

Hotărârea aprobată de Guvern instituie restricţii de circulaţie pe timp de noapte, în weekend şi reducerea programului de funcţionare al magazinelor pentru localitățile care au depășit pragul de 6 la mia de locuitori.

Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 pentru a participa la unele activităţi, iar persoanele vaccinate sunt scutite de măsura carantinei de noapte.

(VEZI ȘI: NOI MĂSURI ANTI-COVID ÎN CAPITALĂ! MASCA DE PROTECŢIE, OBLIGATORIE ÎN ANUMITE ZONE)

Cancan.ro