Abonare la google news

Noi reguli de combatere a COVID în mall-uri. Ce spune prefectul Capitalei

Noi reguli de combatere a COVID în mall-uri. Prefectul Capitalei: „Trebuie respectată o distanță de 7 metri între persoane”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că, începând de duminică, atunci când se aplică noile măsuri de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, în mall-uri și în marile magazine din Capitală se instituie obligativitatea respectării unei distanțe de 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană, iar cei care merg la vaccinare se pot deplasa în afara orelor în care nu este permisă circulaţia.

„În marile magazine de tip mall se instituie obligativitatea de a respecta o cotă de 7 metri pătraţi pentru fiecare persoană. Se face precizarea că pentru vaccinare se pot depăşi orele prevăzute pentru deplasarea în afara locuinţei. (…) Magazinele respectă programul stabilit, până la 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, măsura urmând să fie aplicată de mâine, urmând să respecte şi încărcarea de o persoană pe 7 metri pătraţi. În pieţe regula este să folosească la jumătate capacitatea de persoane care le pot deservi. (…) Şi terasele se vor închide (n.r. la ora 18,00). De asemenea, se păstrează măsurile care erau deja în vigoare prin ultima hotărâre 15/CMBSU, ele au fost reluate şi în această hotărâre pentru a fi măsurile unitar într-un singur document şi să fie mai uşor de urmărit”, a spus Alina Stoica sâmbătă, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

În cazul în care incidența depășește 7,5 la o mie de locuitori, atunci se va aplica restricționarea circulației în intervalul orar 20 – 5 și în timpul săptămânii, nu doar în weekend.

„Vom face din nou o hotărâre CMBSU pentru a pune în aplicare”, a mai spus prefectul Capitalei.

Alin Stoica a mai explicat că sunt vizate şi măsuri pentru prevenirea aglomeraţiei în mijloacele de transport în comun.

„Pentru transportul în comun – obligativitatea ca toţi călătorii să fie informaţi despre necesitatea de a purta mască. La STB se prevede obligativitatea respectării circuitului de intrare pe uşa din faţă şi ieşirea pe uşa din spate, urmărirea în timp real a aglomeraţiei.

La Metrorex, de asemenea, trebuie urmărită aglomerarea şi călătorii trebuie îndrumaţi şi informaţi în aşa fel încât să se evite aglomerarea. (…) STB va face eforturi să urmărească cu forţe proprii, adică prin oameni, dacă se aglomerează sau nu mijloacele de transport. (…) Ne-am gândit să fie mijloacele de transport cât mai puţin aglomerate şi asta rămâne la latitudinea STB să aplice marja respectivă. Dacă vom constata că sunt aglomerate, atunci vom încerca să şi normăm”, a precizat prefectul, potrivit Agerpres.

Citiți și Noi restricţii în Bucureşti. Circulația persoanelor e interzisă după ora 20.00 în week-end. Cum se schimbă programul magazinelor

Citiți și Dan Bittman desfiinţează noile restricţii din România. „Ne-am lăsat mințiti, manipulați. Nu cred că e cazul să mai stăm la discuții”

Citeste articolul pe RomaniaTV