Abonare la google news

Noi reguli de arbitraj la Euro 2020

La Euro 2020 se va aplica regulamentul actualizat, în ceea ce privește jucarea mingii cu mâna, care nu penalizează jucătorii pentru henț. UEFA susține de asemenea că telespectatorii vor vedea de acum analiza VAR doar în momentul deciziei, nu și în timpul defășurării ei.

Jucarea accidentală a balonului cu mâna de către un atacant într-o situație de finalizare cu gol nu va fi penalizată la Euro 2020, a confirmat și șeful arbitrilor UEFA, Roberto Rosetti.

Regulamentul referitor la jucarea mingii cu mâna a fost actualizat de Consiliul Asociației Internaționale de Fotbal (IFAB) în martie, iar schimbările intră în vigoare la nivel mondial la începutul lunii viitoare.

Cu toate acestea, organizatorilor de competiții li s-a acordat libertatea de a aplica modificările mai devreme dacă doresc, iar Roberto Rosetti, președintele comitetului de arbitri UEFA, a declarat că oficialilor li s-a spus să folosească noile reguli, relatează skysports.com.

„Modul în care regula a fost rescrisă este mai mult în conformitate cu spiritul fotbalului și oferă jucătorilor libertatea de a juca fotbal”, a spus italianul, vineri dimineață.

Actualizarea regulamentului a oferit, de asemenea, claritate în ceea ce privește jucarea accidentală cu mâna, în special în cazul poziției nefirești a corpului. Se consideră că un jucător și-a extins în mod nenatural corpul, atunci când poziția mâinii sau brațului nu este o consecință firească sau nu este justificată de mișcarea corpului jucătorului în acea situație specifică.

Citeste articolul pe Stiripesurse