duminică 26 septembrie 6:00 PM

Abonare la google news

Noi măsuri anti-COVID în Capitală! Masca de protecţie, obligatorie în anumite zone


Masca de protecție redevine obligatorie în București spații publice precum pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Noile măsuri anti-COVID intră în vigoare de luni, ora 00:00. Anunțul a fost făcut de Prefectura Capitalei.


Decizia vine ca urmare a faptului că incidenţa cumulată a cazurilor de COVID în București a ajuns 4.35 la mia de locuitori. De sâmbătă, Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. În Capitală, potrivit raportului emis de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), 653 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, în ultimele 24 de ore.

În aplicarea prevederilor art.1 din Anexa 2 la HG nr.932/2021 pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARSCoV-2 în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă se  instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura”, a transmis Prefectura Capitalei.

(VEZI ȘI: NORVEGIA RIDICĂ TOATE RESTRICȚIILE ANTI-COVID. ANUNȚUL FĂCUT DE PREMIER: ”AU TRECUT 561 DE ZILE…”)

Măsura urmează să intre în vigoare începând cu data de 27.09.2021, ora 00.00.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a Municipiului Bucureşti a precizat că obligativitatea purtării măştii de protecție se referă strict la spaţiile enumerate.

Pentru o interpretare corectă, în vederea respectării şi aplicării corecte o normelor (Hotărâri CMBSU) Instituţia Prefectului- Municipiul Bucureşti  va comunica clarificări”, a transmis ulterior Prefectura Capitalei.

Masca de protecție redevine obligatorie. La restaurante, doar cu certificatul COVID

În clipa de față, accesul la anumite evenimente va fi permis doar celor care arată certificatul de vaccinat, cu au trecut prin boală sau prezintă un test negativ. Certificatul COVID va fi, astfel, necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole, piscine.

(CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA, FOCARUL COVID AL EUROPEI. UE CERE CARANTINAREA ȚĂRII NOASTRE?)

Ce presupune scenariul roșu

Scenariul roșu presupune interzicerea următoarelor activități:

– organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– în cazul activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă activitatea doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;

– activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Cancan.ro