Abonare la google news

Noi imagini cu viaductul impresionant de la Tălmăcel, parte din A1 Piteşti-Sibiu. Drulă: Lotul 1, finalizat în avans, în 2022 VIDEO

„Viaductul de la Tălmăcel, unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcţie din ţară. Sunt sigur că nu doar pasionaţii de infrastructură se vor bucura de imaginile de mai jos, care ne arată stadiul lucrărilor pe lotul 1 al Autostrăzii Piteşti-Sibiu. De departe, cea mai amplă lucrare de pe tronsonul dintre Sibiu şi Boiţa este viaductul Tălmăcel. Cu o lungime de 650 de metri şi cu o înălţime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat şi executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu”, a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, Cătălin Drulă.

 

Potrivit acestuia, segmentul Sibiu-Boiţa mai cuprinde:

 

-încă un viaduct, la Tălmaciu, cu 10 deschideri şi lung de 400 de metri;

 

-2 noduri rutiere;

 

-2 spaţii de servicii;

 

-27 de poduri şi pasaje;

 

– tot atâtea podeţe.

 

„Săptămâna aceasta începe asfaltarea pe tronson. Stadiul lucrărilor pe lotul 1 al A1 Piteşti-Sibiu este de 46%, iar acestea vor fi încheiate în avans – în 2022, conform termenelor asumate de constructor – mai ales că acest şantier este deblocat integral”, a mai transmis ministrul.

 

Pe traseul dintre Sibiu şi Boiţa sunt 27 de structuri, poduri şi pasaje, cel mai important fiind viaductul de la Tălmăcel. Contractul pentru proiectarea şi construirea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti a fost semnat în primăvara anului 2019 pentru 613 milioane lei, iar termenul de realizare este de 36 de luni.

Al doilea lot în lucru al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti este secţiunea V Piteşti – Curtea de Argeş cu o lungime de 30 km, unde antreprenorul Astaldi din Italia a primit recent Autorizaţia de Construire.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul