Abonare la google news

Noi cazuri de tromboză în Marea Britanie, după vaccinul cu AstraZeneca

Noi cazuri de tromboză în Marea Britanie, după administrarea vaccinului AstraZeneca. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a anunțat joi încă 41 de cazuri de tromboză după vaccinarea cu serul AstraZeneca.

Noi cazuri de tromboză în Marea Britanie, după administrarea vaccinului AstraZeneca

Citeşte şi Efecte adverse după vaccinarea cu AstraZeneca: 42 de cazuri de tromboză în Germania

Într-o actualizare săptămânală a efectelor secundare ale vaccinurilor COVID-19, Agenția de reglementare a medicamentelor și produselor medicale (MHRA) a anunțat 209 de cazuri de formare a cheagurilor de sânge după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca, comparativ cu 168 raportate săptămâna trecută.

Cu toate acestea, Agenția de reglementare a medicamentelor susţine că beneficiile continuă să depășească riscurile pentru majoritatea oamenilor, relatează Reuters, potrivit AlephNews. 

Potrivit ultimelor date, în Marea Britanie au fost raportate 41 de noi decese în urma formării cheaguirilor de sânge după vaccinare, cu nouă cazuri mai multe faţă de săptămâna trecută.

În Marea Britanie au fost administrate aproximativ 22 de milioane de prime doze de vaccin AstraZeneca.

Citeşte şi Un nou deces după vaccinarea cu AstraZeneca. Femeia a murit din cauza cheagurilor de sânge

Cum putem recunoaşte dacă avem tromboză. Simptomele la care trebuie să fim atenţi dacă ne-am vaccinat cu serul AstraZeneca!

Agenția Europeană a Medicamentului a venit cu o serie de recomandări. Pe listă sunt trecute semnele la care ar trebui să fie atenți cei care au optat pentru vaccinul AstraZeneca.

Cei care s-au vaccinat cu prima doza a serului de la Astrazeneca este necesar să consulte imediat un medic în caz că apar următoarele semne.

Printe simptome se află: dificultățile de respirație, durere în piept, umflarea picioarelor, dureri abdominale persistente, dureri puternice de cap sau vedere în ceață.

Alte reacții adverse ar mai fi: petele mici apărute sub piele la locul injecției sau vânătăile în alte parti decât la locul injecției.

Acestea ar putea fi semnele unei tromboze care pot apărea în primele doua săptămâni după vaccinare.

Citeste articolul pe RomaniaTV