Abonare la google news

Noi abuzuri de la Secția 16 din Capitală: imagini din 2018 cu un tânăr care a fost torturat chiar în secția de poliție

Tortura și bătaia par să fie metode de lucru des folosite la Secția 16 de Poliție din Capitală. După ce mai multi agenți au fost acuzați că au sechestrat și au torturat doi tineri, noi abuzuri ies la iveală. Unii dintre polițiștii deja cercetați apar în imagini filmate de camerele de supraveghere în timp de ce interogau cu brutalitate un bărbat chiar în secție, relatează stiri.tvr.ro.

Citeste si:  Taxele pentru locurile de parcare din Capitală, de şapte ori mai mari în 2022

În 2018, la Secția 16 de Poliție din București este adus un tânăr care la interogatoriu ajunge să fie supus unor adevărate metode de tortură.

Bărbatul a avut o altercație pe stradă și, considerându-se victimă, a chemat poliția. Dar odată ajuns la secție, a trecut printr-un coșmar. A fost lovit de mai multe ori cu brutalitate.

Unul dintre agresorii în uniformă atât din 2018, cât și din 2020 ar fi Viorel Șeicaru, vicepreședinte al sindicatului național al agenților de poliție.

Citeste si:  Un alt caz de infectare cu noua tulpină din Marea Britanie, depistat la o școală din Capitală

În 2020, o parte dintre polițiști au recidivat și acum victimele cer despăgubiri consistente. Agenții, dintre care trei arestati preventiv, sunt acuzați de sechestrarea și torturarea a doi tineri care le-au atras atenția că nu purtau măști de protecție.

Despre Viorel Șeicaru surse judiciare susțin că pe lângă ancheta penală ce vizează faptele din 2018 și 2020 ar fi trecut prin mai multe cercetări interne, în care i-ar fi fost de folos însă statutul de lider sindical.

Citeste si:  Rata de incidenţă în Capitală a scăzut sub 7 cazuri la mia de locuitori

Citește aici cum i-au torturat cei 9 polițiști pe doi tineri care le-au atras atenția că nu poartă mască.

Sursa foto: captură video


Citeste articolul pe G4Media