Nimes – Dinamo 32-29, în Grupa B din European Handball League. Reprezentanta României a cedat pe final într-un meci tensionat

Dinamo București a pierdut cu 32-29 partida cu Nimes din deplasare, din Grupa B în European Handball League, după o partidă destul de încinsă. Francezii s-au desprins decisiv în ultimele minute. 

Peste 3 zile, pentru Dinamo urmează restanța cu Sporting Lisabona în deplasare, dar șansele să mai ajungă în optimile de finală au devenit minime, pentru că nu mai depinde doar de propriile rezultate.

Nimes – Dinamo 32-29, în Grupa B din European Handball League

Dinamo București avea nevoie de victorie în Franța, după ce a călcat strâmb în urmă cu o săptămână, în partida cu Kristianstad, din Ștefan cel Mare. Francezii au început însă mai bine și au luat un avans de 3 goluri după 10 minute (scor 7-4). În timp ce reprezentanta României a jucat mai mult individual în atac și prea puțin cu extremele și pivotul, gazdele au înscris mai multe goluri ușoare.

Citeste si:  Cum arată iubita lui Daniel Pavel, prezentatorul Survivor România 2021

Până spre finalul primei părți, francezii au controlat jocul și au dat senzația că vor câștiga fără probleme, reușind să păstreze constant o diferență de 3-4 goluri. În ultimele secvențe ale primei părți, Dinamo s-a legat mai bine în apărare și a reușit să reducă scorul al 14-15.

Saeid Heidarirad și-a ținut echipa în joc în multe momente prin intervențiile avute © FOTO:Razvan Păsărică/SPORT PICTURES

Începutul părții a doua i-a aparținut lui Saeid Heidarirad, care a intrat cu trei parade, iar Dinamo a înscris trei goluri la rând și a trecut la conducere (17-15). Apărarea a devenit mai agresivă, iar angajamentul dinamoviștilor, total. Lucrurile au funcționat însă atâta timp cât mingea nu a fost pierdută în atac. Nimes s-a chinuit în atacul pozițional, dar a fost letală pe faza a doua și contraatac. Gazdele au avut reacție și au egalat destul de repede.

Citeste si:  Revenirea elevilor în clase este afectată de dependența de ecrane

Pe fondul unor decizii care a iritat tabăra bucureșteană, Dinamo a primit două eliminări ușoare, dar a găsit soluții să lupte de la egal la egal cu puternica adversară și în inferioritate. Saeid Heidarirad le-a oferit constant energie coechiperilor, prin paradele lui. Momentul psihologic s-a consumat probabil în minutul 47, la scorul de 24-24. Dinamo a avut dublă superioritate pentru 1 minut, dar au marcat francezii pe contraatac! Băieții lui Constantin Ștefan au ratat o oportunitate imensă de a prelua frâiele partidei.

După acest moment, Nimes nu a mai scăpat jocul din mână, chiar dacă Dinamo a egalat la 25-25 și 27-27. Pe final, a lovit decisiv din nou în urma unor acțiuni rapide. Gazdele s-au desprins la 30-27 cu mai puțin de 4 minute înainte de final, decisiv pentru câștigarea celor 2 puncte. La final au câștigat cu 32-29 și s-au calificat matematic în optimile de finală. Dinamo mai speră doar dacă Sporting se împiedică în 2 din cele 3 jocuri pe care le mai are de disputat, în afara jocului direct de vineri.

Citeste si:  Agresorul din Hunedoara poza într-un familist convins! Imaginile postate de acesta înainte de incidentul tragic

Nimes – Dinamo București 32-29 (15-14)

Acquevillo 7, Sanad 7, Hesham 5, Kavticnik 3, Tobie 3, Gallego 2, Guigou 2, Salou 1, Desbonnet 1, Dupuy 1, Rebichon 1 / Hebo 7, Kuduz 6, Humet 6, Ghionea 3, Asoltanei 2, Negru 2, Bannour 1, Mousavi 1, Mamdouh 1

Sursa: ProSport

 4 total views