Abonare la google news

Nicuşor Dan renunţă la festivaluri şi târguri: „Vrem să stopăm risipa”

Nicuşor Dan a anunţat că a găsit datorii curente în valoare de trei miliarde de lei. Primarul Capitalei a precizat că anul acesta se reduc substanţial banii pentru festivaluri şi târguri, se renunţă la achiziţia de autovehicule şi nu se mai alocă bani pentru publicitate. De asemenea, edilul a menţionat că se renunţă la o parte din stimulentele financiare.

Nicuşor Dan: Este un buget prin care stopăm risipa

Citeşte şi Nicuşor Dan deja se gândeşte la al doilea mandat şi anunţă dacă va candida la prezidenţiale în 2024: „Preocuparea mea este strict administrativă”

„Este un buget prin care vrem sa iesim din minciună, un buget prin care vrem sa iesim din delirul grandoman al fostei administraţii. Este un buget prin care vrem sa facem lucruri concrete, si nu spoiala fostei administratii. Vrem sa stopam risipa si vrem sa deschidem calea construcţiei, pentru că Bucurestiul are nevoie de construcţii. Am gasit datorii curente de 3 miliarde de lei.

Citeste si:  Românii se plâng: „Cred că este cel mai trist an” . Fără târguri de 1 Decembrie în 2020

Am gasit facturi neplatite din primavara anului 2019, care au fost eşalonate de mai multe ori. De fiecare data Primăria nu s-a tinut de aceste eşalonări. Am avut discutii cu furnizori care au spus ca nu mai vor sa discute cu Primaria Capitalei. Am facut schita bugetului pe care o propunem consilierilor generali. În câteva zile consilierii vor da forma finala a bugetului. Bugetul o sa iasa in dezbatere publica.

Este un buget prin care stopăm risipa, reducem substanţial banii pe festivaluri, targuri. Bugetul pentu aceste evenimente a fost anul trecut de peste 200 de milioane de lei. Bugetul pe care il propunem este de câteva milioane de lei pentru cateva evenimente culturale de notorietate.

Citeste si:  Nicuşor Dan anunţă cum se va strânge gunoiul din Bucureşti

Renunţăm la achiziţii de autovehicule, nu este o prioritate pentru noi, nu alocam bani pentru statui, nu alocam bani pentru campanii publicitare, plafonăm salariile la nivelul anului 2020. Legat de instituţii. le-am cerut să propună bugete realiste.

Renunţăm la o parte din stimulentele financiare, cum ar fi sumele de bani pe care familiile le primesc la 25 de ani de căsnicie. Este un gest al credibilităţii, pentru că ne-am asumat nişte lucruri, plătim datoriile.

Citeste si:  Aly Sadoveanu, înmormântat pe melodia din Naşul. Interlopul a fost ucis în SUA

Nu avem un buget dedicat bisericilor, acesta este la Direcția de Arhitectură și Peisagistică: aici bugetul total este la un milion de lei, urmează ca ei să vină cu propuneri care pot fi bugetate. Pentru Catedrala Neamului nu au existat propuneri pentru bugetare.

Susţin crearea pistelor pentru biciclete, însă nu şi voucherele pentru achiziţia acestor.

Bugetul Primărie Capitalei va fi de aproximativ 5 miliarde de lei”, a spus primarul Capitalei în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi Salariul unui director din Primăria Capitalei este de 2.700 de euro. Nicușor Dan: ”Am vrut să aduc un director, nu a venit pe banii ăștia”

Citeste articolul pe RomaniaTV

 14 total views