joi 29 iulie 12:18 PM

Abonare la google news

Nicuşor Dan o acuză pe Gabriela Firea că nu a terminat parcarea din Pantelimon

Nicuşor Dan a explicat de ce parcarea supraetajată din Pantelimon nu este gata nici până acum, cu toate că Primăria Capitalei a început investiţia în 2011.


„Parcarea supraetajată din Pantelimon e o lucrare care este gata în proporţie de 99 la sută. Tot ce lipseşte în acest moment este un post de transformare. Aşa cum am vorbit cu echipa de constructori, acest post de transformare ar fi putut… A existat un acord cu Enel, pentru ca el să fie deja realizat din 2019, însă Primăria nu şi-a achitat obligaţiile de plată şi s-a schimbat legea între timp. Trebuie să-l facem noi. Asta e tot ce ne mai lipseşte în acest moment”, a afirmat Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a dat asigurări că parcarea supraetajată din Pantelimon va putea fi inaugurată la începutul lunii noiembrie.


„Am semnat acordul pentru act adiţional. Ne mai lipsesc 80 de zile, din care 70 de zile pentru aducerea materialelor şi 10 zile instalarea. Foarte probabil, mai devreme de 1 noiembrie o să avem această parcare funcţională.

Vreau să evidenţiez faptul că la momentul preluării mandatului această construcţie era la 55%. Azi suntem la 99%. Vreau să mulţumesc constructorului pentru că a continuat să lucreze în ritmul la care s-a angajat chiar dacă noi nu am fost în stare să plătim în ritmul în care noi ne-am angajat”, a precizat primarul general.

De asemenea, Nicuşor Dan a dat de înţeles că întârzierile au fost provocate de faptul că „Primăria Capitalei a avut un blocaj financiar din care am reuşit să ieşim abia în lunie martie-aprilie”.

„Constructorul a muncit pe banii lui. Evident că o să ne achităm de toate sarcinile. Am plătit o parte importantă din datorii.

E o investiţie pe care PMB a început-o în 2011. A fost modificată în 2019. În acel moment s-a spus că lucrările vor fi terminate în 2020. După cum se vede, lucrul ăsta nu s-a întâmplat. E bine că în 2021, 1 noiembrie o să avem această parcare funcțională”, a mai precizat edilul Capitalei.

Citeşte şi: Nicuşor Dan aruncă vina pe Clotilde Armand pentru problema şobolanilor din Capitală. „Am avut o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile”

Nicuşor Dan, noi detalii despre parcarea supraetajată din Pantelimon. „Va avea 500 de locuri”

„Această parcare va avea 500 de locuri. Ea este conectată cu tramvaiul, cu autobuzul. Este o invitaţie pentru toate persoanele care intră cu maşina în Bucureşti să-şi lase maşinile în această parcare şi să continue cu mijloacele de transport. Este şi o chestiune de timp şi de confort să nu stai în trafic, în ambuteiaje.

După ce va fi funcţională, o să putem să mutăm tramvaiele care circulă în ambele direcţii, o să le putem muta pe linia 5. Ăsta e motivul pentru care nu se circulă pe linia 5, faptul că nu avem suficiente tramvaie cu două direcţii, adică cu posibilitatea ca vatmanul să se mute de la capăt la celălalt să meargă în direcţia opusă.

Când această parcare va fi funcţională, o să avem tramvaie simple care o să facă bucla pe sub parcare. Tramvaiele cu două direcţii o să fie mutate la linia 5”, a conchis primarul general.

Citeşte şi: Florin Cîțu pune în cârca ministrului Transporturilor accidentul de la Fetești: „Dacă oamenii au suferit din cauza trenurilor CFR, ministrul ar trebui să intervină”

Romaniatv.net


Stirile.eu