Nicușor Dan desființează 22 din cele 26 de companii înființate de Firea

  • Compania Turistică, prima companie municipală care va fi desfiinţată
  • Compania Municipală Parcuri și Grădini, a doua companie desființată
  • Votul va fi pe 26 februarie în Consiliului General al PMB
  • Procedura de desființare a companiilor va dura doi ani

Nicuşor Dan şi-a pus în cap angajaţii companiilor municipale pe care vrea să le desfiinţeze. Oamenii de la Parcuri şi Grădini își cer salariile și spun că se pregătesc de noi proteste.

Citeste si:  Toni Grecu, mesaj dur pentru cei care nu cred în COVID: „Să dea Dumnezeu să...”

Primarul nu se lasă intimidat. E hotărât să-și îndeplinească promisiunea pe care a repetat-o obsesiv în campanie – nu va rămâne nici urmă din cele 22 de companii municipale infiinţate „ilegal” de Gabriela Firea. 22 de companii în care lucrează aproximativ 3.000 de oameni.

Oamenii sunt speriați că aproape nu vor mai primi salariile, nu-și vor lua banii pentru luna februarie. Muncitorii și-au făcut datoria. Oamenii au observat, au făcut o comparație cu anii precedenti. Cheltuielile au scăzut sau cel puțin din datele noastre reise acest lucru”, a spus Marius Ana, director operare şi execuţii

Citeste si:  Tentativă de "lovitură de stat" a partizanilor lui Trump, denunţată în SUA

Prima companie pe lista neagră a primarului Nicuşor Dan este Compania Municipală Turistică.

  • Buget venituri: 5,1 milioane lei
  • Buget cheltuieli: 3,4 milioane lei
  • Cheltuieli investiții: 120.000 lei
  • Pierderi/profit 2019: – 4 milioane lei
  • (Sursa: hotnews.ro)

Înființată în 2017, cu 9 angajați și un capital social inițial de 120.000 de lei. Până la finalul lui 2019 a reușit să adune pierderi de 1,4 milioane de euro.

Citeste si:  Primarul Nicușor Dan, după incendiul de la „Matei Balș”: Nu au existat probleme cu căldura. Spitalele noastre sunt gata sa ofere orice fel de sprijin

Chiar dacă a primit de la Primărie 2,7 milioane de euro. În trei ani, compania a participat la câteva târguri internaționale, a înființat un Info Point și o pagină de internet. Proiectul va fi votat în ședința consiliului general de vineri, iar procedura va dura doi ani.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Sursa: AlephNews

 21 total views