2 iunie 1:12 PM

Abonare la google news

Nicușor Dan: „Costă 400 de lei să montezi o șipcă ruptă dintr-o bancă”

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a precizat, miercuri, că prețurile Companiei Municipale Parcuri și Grădini sunt de patru ori mai mari decât cele de pe piață.

„Pe zona de parcuri, ALPAB are contract de delegare cu  Compania Municipală de Parcuri, şi o să vă dau nişte exemple de preţuri practicate: o cosire mecanică a gazonului costă un leu pe metru pătrat, iar preţul pieţei este 23 de bani pe metrul pătrat,  adică de patru ori mai mult”, a declarat, marți, Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a oferit și câteva exemple pentru prețurile practicate pentru aenajarea mobilierului din parcuri.

„Cât costă să goleşti un coş de gunoi? 4 lei”

„Cât costă să demontezi şi să montezi o şipcă ruptă dintr-o bancă? 200 de lei să o demontezi, apoi 200 de lei să o montezi. Cât costă să goleşti un coş de gunoi? 4 lei, ca ă îl goleşti într-un sac şi să îl pui la loc.

Lucrurile acestea nu puteau şi nu pot să funcţioneze mai departe în acest mod şi o să vedeţi în activitatea viitoare o corectare a tarifellor. Bineînţeles, o să mă ţin de promisiunea de închidere a companiilor  municipale”, a  mai precizat Nicușor Dan.

Precizările edilului au venit în contextul în care parcurile din București sunt în prezent lăsate de izbeliște, cu iarba netunsă și neamenajate.

Dezinsecția nu a început în București din cauza ploilor

Nicușor Dan a mai declarat, marți, că deratizarea și dezinsecția (DDD) nu au început încă în București din cauza ploilor din ultima perioadă și pentru că iarba din parcuri nu este încă tunsă. Ce a precizat edilul despre asfaltarea gropilor.

„În ceea ce privește dezinsecția din București, avem planul de intervenție, în buget am prevăzut suma de 17 milioane de lei pentru DDD. Suntem pregătiți să intervenim pentru țânțari și pentru căpușe, realmente avem mașini, avem substanețele.

Nu putem să o facem când plouă, și nu putem să o facem la căpușe, cât iarba nu este tunsă. Deci, la țânțari începem imediat ce ploaia se oprește, pe căpușe pe măsură ce intervenim la tăierea ierbii”, a declarat, marți, Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă.

 

 

Citeste articolul pe Gandul