Abonare la google news

Nicuşor Dan asigură că nu se vor face demolări fără avize și nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din Bucureşti

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că nu se vor face demolări fără avize şi nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din Bucureşti, iar imobilul din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvat.

„Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată”

„Clădirea din strada Ştirbei Vodă 132 a fost salvată. În timpul mandatului meu nu se vor face demolări fără avize şi nu se vor construi blocuri în locul clădirilor istorice din Bucureşti. Acest lucru este valabil şi în cazul imobilului din strada Ştirbei Vodă 132. Anul trecut, în luna noiembrie, am suspendat autorizaţia de desfiinţare, autorizaţie care fusese semnată de către fosta administraţie pe ultima sută de metri a mandatului”, afirmă Nicuşor Dan.

El precizează că prefectul municipiului Bucureşti a atacat miercuri, la Tribunalul Bucureşti, actele administrative referitoare la acest imobil, respectiv certificatul de urbanism privind desfiinţarea construcţiei existente şi construire imobil, autorizaţia de desfiinţare din 15.10.2020, precum şi autorizaţia de construire semnată de fostul primar Firea în data de 15.10.2020 pentru construirea unui bloc de 7 etaje.

„Orice acţiune de demolare/ construire se suspendă de drept”

„Îi mulţumesc prefectului pentru toate eforturile depuse. Astfel, având în vedere faptul că prefectul a atacat în instanţă aceste acte, orice acţiune de demolare/ construire se suspendă de drept. Şi pentru imobilul din strada I.C. Visarion nr. 8 îmi doresc ca autorităţile să ducă la capăt ancheta şi să facă lumină în acest caz, pentru a putea reveni la o stare de normalitate privind protejarea patrimoniului cultural din Capitală. Este un alt potenţial abuz pe care, în trecut, l-am semnalat. Atitudinea faţă de patrimoniul naţional se schimbă în Bucureşti şi asta sper că au înţeles toţi amatorii de tunuri imobiliare cu clădiri vechi, pline de istorie”, conchide primarul general al Capitalei.

Sursa: Gandul