Abonare la google news

Nicolae Forminte, dur despre pregătirea lotului feminin de gimnastică la București: „Sosirea în Capitală nu este binevenită” | EXCLUSIV

Prima săptămînă din februarie a marcat pentru gimnastica din România momentul în care componentele lotului de senioare de la Deva încep pregătirea pentru Europenele de la Berna, care vor fi în aprilie 2021.

Silviana Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Maria Holbură, Daniela Trică și Antonia Duță împreună cu antrenorii Liliana Cosma, Nicolae Forminte și Florin Cotuțiu au venit la București, pentru antrenamente centralizate în sala clubului Dinamo, alături de Larisa Iordache, care va fi pregătită de Lacrămioara și Cristian Moldovan.

Cunoscutul antrenor Nicolae Forminte a vorbit pentru ProSport despre cum s-au acomodat fetele cu cantonamentul centralizat.

Nicolae Forminte, dur despre pregătirea lotului feminin de gimnastică la București: „Sosirea în Capitală nu este binevenită”

„Suntem cazați la 5 stele, la un hotel modern, dar 5 stele am și acasă, am și la Deva. Referitor la pregătirea fetelor rămân la părerea mea că această sosire în București nu este binevenită. Sala în care ne antrenăm este una modernă, dar mai are pînă să fie la cotele maxime în gimnastică.

Fetele se antrenează când pe tare, când pe moale. O să vedem ce va fi pe integrale, marele câștig l-a reprezentat partea medicală. Am dat de niște oameni profesioniști care ne ajută foarte mult. Slavă Domnului, nu mai avem probleme medicale la nivelul lotului.

În rest vom vedea ce va fi pănă la Europene”, ne-a declarat Nicolae Forminte.

European Gymnastics a anunțat că s-au încheiat înscrierile pentru Campionatele Europene de Gimnastică Artistică de la Basel (Elveția). În perioada 21 – 25 aprilie, 323 de gimnaști (128 de sportive și 195 de sportivi) din 40 de țări vor participa la această competiție. Reprezentanții României vor avea ca adversari gimnaști din Rusia, Franța, Marea Britanie, Germania, Olanda, Spania, Ungaria, Italia, Portugalia, Ucraina, etc.

Nicolae Forminte a activat în mai multe rînduri în funcția de antrenor al lotului național, timp în care a cucerit peste 100 de medalii la jocurile olimpice, campionatele mondiale și europene. Le-a antrenat pe marile gimnaste Simona Amînar, Lavinia Miloșovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungurean, Maria Olaru, Andreea Răducan, Anamaria Tămîrjan sau Sandra Izbașa.

Sursa: Prosport