vineri 24 decembrie 10:07 AM

Abonare la google news

Nicolae Ciucă vrea pregătirea sistemului sanitar pentru valul cinci la pandemiei. Ce i-a cerut lui Alexandru Rafila


La dialogul cu Nicolae Ciucă şi Alexandru Rafila au participat şi alţi specialişti implicaţi în identificarea şi implementarea soluţiilor de protejare a populaţiei.


„În ceea ce priveşte certificatul COVID-19, participanţii au susţinut nevoia unui cadrul legal adecvat pentru gestionarea unui eventual nou val pandemic, precum şi importanţa respectării măsurilor de prevenţie şi combatere a pandemiei, atât pentru sănătatea românilor, cât şi pentru menţinerea activităţilor economice, care să poată oferi continuitate în derularea afacerilor, a serviciilor publice, precum şi în menţinerea locurilor de muncă, în conformitate cu prevederile legale şi constituţionale”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Citeşte şi: O fostă învățătoare a fost găsită fără suflare într-o casă din Dâmbovița. Femeia ar fi fost omorâtă de iubitul ei: ,,A executat-o și pe asta”

La discuţii a fost subliniată eficienţa vaccinării şi a fost reiterată opinia experţilor privind capacitatea vaccinurilor autorizate de Agenţia Europeană a Medicamentului de a oferi cel mai înalt nivel de apărare în faţa formelor severe ale bolii provocate de Sars-CoV-2, înţelegând, practic, că deşi vaccinul nu ne protejează de infectare, în schimb, ne protejează de formele grave ale bolii şi pierderea vieţii.

Potrivit sursei citate, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că Guvernul va continua să susţină cele mai potrivite măsuri pentru a proteja cetăţenii, continuarea în bune condiţii a activităţilor economice, precum şi asigurarea serviciilor publice.

De asemenea, şeful Executivului le-a cerut ministrului Sănătăţii şi şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă să ia toate măsurile necesare pentru a pregăti sistemul sanitar de oferire a asistenţei medicale în condiţii de pandemie, precum şi pentru a avea la dispoziţie schemele de tratament adecvate.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a avertizat că valul 5 al pandemiei de coronavirus vine în maximum trei săptămâni.

„Ne aflăm în perioada de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde următorului val pandemic care va avea impact mai mare decât valul 4. Conform specialiștilor, valul 5 va veni în maxim trei săptămâni”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Citeşte şi: Gabriela Firea, despre lupta cu COVID-19. „Şi eu şi familia mea ne-am vaccinat, dar nu am fost niciodată de acord cu impunerea vaccinării”

Romaniatv.net