vineri 21 ianuarie 4:13 PM

Abonare la google news

Nicolae Ciucă discută cu sindicaliștii din educație și sănătate despre problemele care au dus la declanșarea grevelor


Premierul Nicolae Ciucă se întâlnește vineri cu reprezentanții sindicatelor din educație și din sănătate, pentru a discuta problemele care i-au determinat să declanșeze greve.


Prima întâlnire are loc la ora 10.00, cu reprezentanții Federației Sanitas din România și ai Federației Solidaritatea Sanitară din România. La sfârșitul lunii decembrie ei au organizat grevă japoneză în spitale, din cauza majorărilor salariale care nu se acordă uniform.

Întâlnirea cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație Spiru Haret, ai Federației Naționale Sindicale Alma Mater și ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ are loc de la ora 11.00.

„În privința grevei de avertisment a angajaților din învățământul preuniversitar, desfășurată în data de 19 ianuarie, îmi exprim încrederea că profesorii, învățătorii și educatorii vor continua să pună în prim plan interesul copiilor, chiar dacă apreciem revendicările ca fiind pe deplin justificate. Recunoaștem și susținem dreptul cadrelor didactice la o salarizare motivantă, având în vedere atât importanța educației, cât și starea actuală a sistemului de învățământ, inclusiv din perspectiva salarizării, mai ales atunci când există prevederi legale în vigoare care dispun creșteri salariale, ce nu au putut fi acordate până acum din cauza lipsei resurselor”, a transmis miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu spunea că la momentul rectificării bugetare, în condițiile creșterii încasărilor la bugetul de stat, se vor identifica soluții de acoperire a obligațiilor asumate.

 

Editor : G.M.


Digi24.ro