Abonare la google news

Nicolae Ciucă, decorat de Ambasada SUA pentru activitatea ca șef al Statului Major al Apărării

Premierul interimar Nicolae Ciucă a primit marți Legiunea de Merit (în grad de ofițer) decernată de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, într-o ceremonie desfășurată la sediul Ambasadei din București.

Ciucă a primit decorația din partea SUA pentru recunoașterea meritelor din timpul desfășurării activității de șef al Statului Major al Apărării, în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019. Ulterior, Ciucă a devenit consilier al președintelui Klaus Iohannis, ministru al Apărării în guvernul Orban și premier interimar.

La ceremonie a participat și președintele Klaus Iohannis. Ambasadorul Adrian Zuckerman i-a mulțumit lui Ciucă pentru colaborarea cu forțele armate ale SUA.

Decorarea vine la mai puțin de două săptămâni după ce guvernul a anulat, la inițiativa Ministerului Apărării, licitația de 137 de milioane de euro pentru bateriile de coastă, la care se înscrisese doar o companie din Franța. Ministerul Apărării a anunțat că vrea să cumpere echipamentele militare din SUA, fără licitație, printr-un contract între cele două guverne, la un preț de circa 200 de milioane de euro.


Sursa: G4Media