27 septembrie 3:58 PM

Abonare la google news

Niciun pat ATI Covid liber în București, doar 24 neocupate la nivel național

Niciun pat ATI Covid nu este liber în București, iar la nivelul țării sunt doar 24 neocupate, potrivit datelor furnizate luni de Grupul de Comunicare Strategică.

„În data de 27 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1311 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1218 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București sunt avizate de DSP 271 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. La nivel național sunt libere 24 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment”, precizează sursa citată.

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. În procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare, menționează GCS.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Argeș -1
Bacău 1
Brăila – 1
Brașov – 1
Constanta – 8
Dolj – 4
Mureș – 1
Timiș – 2
Vrancea -5

Citește și

Cu zeci de pacienți așteptând în UPU, premierul Cîțu spune că sistemul medical va face față: Avem un plan pentru a transforma mai multe spitale în spitale COVID, sunt și TIR-urile pe care le vom folosi / Autoritățile au promis repetat că nu vor mai închide spitalele pentru pacienții non-COVID

Secțiile de Terapie Intensivă sunt „ca pe front”: La Craiova, peste 25 de pacienți în așteptare, instalația de oxigen nu mai face față/ La UPU Sf. Pantelimon din Capitală așteaptă 50 de bolnavi/ Timișoara a deschis o secție de Pre-Terapie în fața valului de infectări

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu


Citeste articolul pe G4Media