marți 8 iunie 12:30 AM

Abonare la google news

Niciun chioșc de la metroul din Sectoarele 3 şi 5 nu a fost desfiinţat. Anunţul lui Drulă: Nu vreau să cred că nu vor să-și facă datoria legală


Niciun chioșc de la metroul din Sectoarele 3 şi 5 nu a fost desfiinţat. Dispozițiile de desființare a chioșcurilor fără autorizație trebuie date de primăriile de sector, a mai precizat el.


Niciun chioșc de la metroul din Sectoarele 3 şi 5 nu a fost desfiinţat. Anunţul lui Drulă

„Desființarea o fac primăriile de sector, e responsabilitatea lor legală. Sectoarele 2, 4 și 6 au terminat complet stațiile lor. Sectorul 1 mai are patru stații, dar a făcut deja două sau trei. Nu s-au mișcat lucrurile în Sectoarele 3 și 5”, a declarat ministrul Transporturilor la Digi24.ro, subliniind că în aceste două sectoare nu a fost demolat niciun chioșc din stațiile de metrou.

„Nu vreau să cred că primarii de la Sectoarele 3 și 5 nu vor să-și facă datoria legală. M-au asigurat de mai multe ori că-și vor face treaba”, a mai spus el, precizând că procedurile pot diferi de la o situație la alta.

Cătălin Drulă a mai afirmat că este datoria primarilor de sector să emită dispozițiile de desființare și că la Sectoarele 3 și 5 așteaptă de „o lună, o lună și jumătate” să fie emise.

„Eu sper că domnul primar Piedone își face treaba”, a mai spus ministrul Drulă.

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal la metrou, pe domeniul public, a început în luna aprilie, cu staţia Ștefan cel Mare. Acțiunea autorităților nu a fost lipsită de incidente, proprietarii magazinelor venind să protesteze împotriva demolării.

Liderul Sindicatului Liber Metrorex, Ion Rădoi, susține că a primit o adresă din partea directorului companiei prin care se solicită evacuarea sediului din Piața Unirii. Ion Rădoi arată că în locul sindicaliștilor acel sediu va reveni celor de la jandarmerie şi ameninţă că nu va părăsi clădirea.

”Vineri am primit o adresă de la directorul Metrorex în care spune clar că trebuie să părăsim sediul din Piața Unirii, după 31 de ani și ne oferă în schimb un sediu la depoul Pantelimon. Adică ei vor să ne scoată din sediul unde are toată lumea acces, unde avem sediul legal, avem act juridic în sensul acesta (…) Ei vor să dea sediul sindicatelor de la metrou către jandarmerie, iar pe noi să ne mute în Pantelimon (…) Eu din sediul ăsta nu ies decât dacă îmi dau foc, dacă mă omoară. Ei s-ar putea să aibă o surpriză și noi să nu mai plătim chiria pentru birourile lor de la etajul 9, acolo unde se plătește o chirie de 400.000 de euro.”

Citeşte şi: Cătălin Drulă, veste proastă despre metroul spre Otopeni. „Se pune problema dacă această investiţie de 700 de milioane de euro este utilă în această formă”

Romaniatv.net