Neplătiți de 11 luni, minerii blocați în subteran au revenit la suprafață. “Sunt circa 80!” Protestele, însă, vor continua

Minerii blocați în subteran au ieșit la suprafață, după o săptămână de protest din cauză că nu și-au mai primit salariile și alte drepturi de 11 luni. Ortacii nu vor renunța, însă, la proteste până când datoriile față de ei nu vor fi onorate.

Minerii au luat hotărârea după ce s-a semnat un acord care prevede plata salariilor restante, dar și a bonurilor de masă și a ajutorului pentru încălzire, pe 25 și 26 februarie.

Toţi vor ieşi din mină. Sunt circa 80. Toţi cer să fie întâmpinaţi de familii. Mă duc să le anunţ familiile”, a declarat, potrivit Antena 3, Marius Miron, unul dintre minerii care a ținut legătura cu colegii lui blocați în subteran, în jurul orei 18:30.

Citeste si:  Cătălin Mulțescu își pune toate speranțele în Mihai Eșanu: „Este numărul 1 în poarta lui Dinamo, dar nu uitați de Kongshavn”. Cum l-a impresionat norvegianul | INTERVIU EXCLUSIV

Chiar și în aceste condiții, minerii nu vor renunța, încă, la proteste, care se vor desfășura în aer liber. Le vor abandona doar atunci când promisiunile față de ei vor fi onorate.

Pe durata celor șapte zile în care ortacii s-au aflat în subteran, în jur de 20 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital. Minerii au început protestele din cauza faptului că salariile, dar și alte drepturi, le-au fost întârziate cu 10-11 luni.

Citeste si:  Protestele minerilor ”scot la suprafață” păcatele politicienilor

Minerii vor continua protestele. Ce a declarat Raluca Turcan

Vom aloca bani în trei tranșe drepturile salariale restante după cum urmează. Plata salariilor pe trei luni, plata salariile compensatorii pentru angajații care intră în pensie și, de asemenea, pentru asigurarea transportului în și spre locul de muncă precum și tichetele de masă. În același timp, în prima tranșă vom acorda și bani pentru plata subvenției de căldură. Practic, împreună cu reprezentanții minerilor am stabilit ca aceste plăți în trei tranșe să aibă marele avantaj ca în zilele de 25 și 27 minerii să poată încasa drepturile salariale restante și o parte dintre beneficiile restante cum sunt tichetele de masă și banii de transport”, este anunțul făcut de Raluca Turcan.

Citeste si:  Numărul medicilor din România care trebuie vaccinați a scăzut la jumătate

Sursa: Gandul

 3 total views