duminică 17 octombrie 7:07 PM

Abonare la google news

Nave de război americane și canadiene au navigat săptămâna trecută prin strâmtoarea Taiwan

O navă de război americană și una canadiană au navigat prin strâmtoarea Taiwan la sfârșitul săptămânii trecute, a anunțat duminică armata americană, într-un moment de tensiune crescută între Beijing și Taipei, scrie Reuters preluat de mediafax.


„Distrugătorul de rachete ghidate din clasa Arleigh Burke USS Dewey (DDG 105) a efectuat un tranzit prin strâmtoarea Taiwan în cooperare cu fregata din clasa Halifax a Marinei Regale Canadiene (RCN), HMCS Winnipeg, în perioada 14-15 octombrie 2021”, a anunțat armata.

„Tranzitul lui Dewey și Winnipeg prin Strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul Statelor Unite și al aliaților și partenerilor noștri față de un Indo-Pacific liber și deschis”.


Militari chinezi au efectuat exerciţii în care au simulat operaţiuni de asalt într-o provincie situată foarte aproape de Taiwan, în contextul tensiunilor din ultimele săptămâni.China a trimis sute de avioane militare, la începutul lunii octombrie, în spaţiul aerian al Taiwanului. Administraţia de la Beijing consideră Taiwanul teritoriu chinez şi a avertizat că ar putea utiliza forţa militară pentru menţinerea suveranităţii.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu