vineri 26 noiembrie 11:04 AM

Abonare la google news

Naționala exotică pe care o înfruntă România la Campionatul Mondial de Handbal feminin

Campionatul Mondial de Handbal feminin este foarte aproape de start. Peste o săptămână, România va înfrunta în primul meci din Spania, o națională exotică.


România înfruntă o națională exotică în debutul la CM de handbal din Spania

Mai sunt 7 zile până la startul Campionatului Mondial de Handbal feminin din Spania. Competiția se desfășoară în perioada 1 ș- 19 decembrie, în patru orașe, Castello, Granollers, Lliria și Torrevieja.

La acest Mondial, selecționerul Adrian Vasile nu se va putea baza pe serviciile Cristinei Neagu, care s-a retras temporar din națională. România face parte din în Grupa C, alături de Norvegia, Iran și Kazahstan. Elevele lui Adrian Vasile vor debuta la turneul final din Spania contra Iranului, care se află la prima participare la o astfel de competiție. Naționala Iranului este singura debutantă de la Mondialul din Spania.


Naționala iranului este pregătită de Nahideh Maghboul și a obţinut calificarea la CM 2021 printr-o clasare între primele cinci la Campionatul Asiei din acest an. Iraniencele au terminat pe 4, după Coreea de Sud, Japonia şi Kazahstan, dar înaintea Uzbeskistan-ului în turneul final care a cuprins 11 naţionale.   Iraniencele au reușit o performanță istorică, care din păcate nu s-a văzut în țara lor, deoarece regimul de la Teheran nu permite televizarea competiţiilor feminine.

Teoretic, partidele cu Iran și Kazahstan sunt niște simple formalități pentru naționala noastră. România  va avea un prim meci tare cu Norvegia. Ambiția selecţionerului Adrian Vasile este accederea în sferturi, printr-o clasare pe primele două locuri în Grupa Principală. România are șanse mari de a ajunge în Grupa Principală II. Acolo, româncele vor înfrunta adversari puternici precum Norvegia, Suedia şi Olanda. Doar clasarea pe unul dintre primele două locuri le va duce pe elevele lui Adrian Vasile în sferturi.

Lotul României pentru CM de Handbal feminin din Spania

Pentru Campionatul Mondial de Handbal feminin din Spania, Adrian Vasile a făcut convocările. Lotul României arată astfel:

Portari: Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (Vâlcea), Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica / Croaţia);

Extreme stânga: Ana Maria Tănasie (Baia Mare), Nicoleta Dincă (Bistriţa), Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti)

Interi stânga: Anca Polocoşer (Baia Mare), Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica / Croaţia), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Sorina Tîrcă (Rapid)

Centri: Cristina Laslo (Baia Mare), Andreea Popa (Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău), Mădălina Zamfirescu (Gloria Buzău)

Pivoţi: Crina Pintea (Gyor / Ungaria), Lorena Ostase (SCM Slatina), Alexandra Subţirică Iovănescu (Gloria Buzău)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana-Maria Savu (Gloria Buzău)   *Extreme dreapta: Oana Borş (Baia Mare), Laura Moisă (Gloria Bistriţa)

Playsport.ro


Stirile.eu