Abonare la google news

Naționala de rugby, echipament cu însemnele tradiționale! Chimirul, din nou pe tricoul „stejarilor”

Federația Română de Rugby a anunțat oficial că, din sezonul viitor, „Stejarii” vor reveni la echipamentele cu însemne tradiționale, purtate pentru prima oară în 2014.

Purtători ai valorilor tradiționale, rugbiștii vor “încinge” chimirul înnobilat cu elemente solare (roata). Se spunea că brâul protejează ceea ce înconjoară, anume puterea ce stă în zona mijlocului.

Îl foloseau tăietorii de lemne, cei ce ridicau greutăți și munceau în condiții periculoase. În plus, înălțimea chimirului exprima puterea, statutul purtătorului. Chimirele se pot lucra cu atâta măiestrie și rafinament încât pot fi de ajuns doar trei culori, tricolorul nostru, pentru un vizual de excepție.

Naționala de rugby, echipament cu însemnele tradiționale! Chimirul, din nou pe tricoul „stejarilor”.

Chimirul aduce puterea în forma cea mai elegantă pentru portul bărbătesc.

“Variantele finale vor fi prezentate după ce vom stabili toate detaliile cu partenerul nostru tehnic de la Macron, dar pot să vă spun sigur că vom reveni la varianta cu tricou galben predominant, pentru meciurile de pe teren propriu și alb cu negru pentru meciurile din deplasare.

Acum vă prezentăm varianta de echipament pentru acasă. Având în vedere încărcătura tradițională cu care vin aceste noi echipamente, sperăm ca ele să ofere și mai multă vitalitate tinerei noastre echipe naționale și să îi ajute în meciurile de calificare la Cupa Mondială”, a declarat Alin Petrache, președintele FR de Rugby.

Echipamentul va fi desenat de designerul Ioana Corduneanu, creatoarea comunității Semne Cusute, cu care Federația a mai colaborat și în trecut.

Primul meci-test, cel cu Argentina, pe 3 iulie la București

Naţionala de rugby a României va întâlni, la 3 iulie, pe Stadionul Arcul de Triumf, reprezentativa Argentinei, într-un meci test, informează FRR.

Acesta va fi primul meci găzduit de noul stadion, realizat în vederea antrenamentelor echipelor participante la Euro-2020.

„Stejarii se întorc astfel acasă, după trei ani, ultimul meci disputat aici fiind în 2017, partida cu Tonga, după care stadionul a intrat în proces de reconstrucţie. Acest meci internaţional dintre România şi Argentina înseamnă practic inaugurarea oficială a noului stadion Arcul de Triumf”, a precizat forul român de rugby.

Citeste articolul pe ProSport