20 mai 1:05 PM

Abonare la google news

Natalia Intotero, despre paradoxul creșterii economice enunțate de Guvernul Cîțu

Natalia Intotero vorbește despre paradoxul creșterii economice enunțate de Guvernul Cîțu.

„De câteva zile, curg declarațiile miniștrilor de la Palatul Victoria în care se vorbește despre cât de bine au gestionat economia țării în contextul pandemiei. Reacțiile infantile ale liderilor, după ce Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat cifrele privind creșterea economică, sunt laude nemeritate. Cu sau fără acest Guvern, România ajungea în același punct, motorul adevărat al economiei fiind chiar românii care au muncit în pofida acestei guvernări haotice.

Întrebarea noastră este: dacă aveți atât de mulți bani, de ce nu măriți alocațiile și pensiile, așa cum ați promis în campanie? De ce nu respectați Legea propusă și adoptată de PSD în legislatura precedentă? Cum resimt românii, cu adevărat, această creștere prea mult lăudată? Prin scumpiri de prețuri la alimentele de bază, prețuri mai mari la facturile de energie și la combustibil. Aceasta este realitatea: prețuri și costuri mai mari pentru că, în final, economia trebuie susținută într-un fel sau altul. Pentru guvernanți, România a tras lozul cel mare, pentru cetățeni, țara traversează cea mai grea perioadă.

Adevărul este cât se poate de simplu. România cere reforme și investiții și nu are cine să se ocupe de asta. Programul Național de Redresare și Reziliență, în loc să fie programul de mobilizare a României, a devenit rușinea țării – un program politizat și respins în nenumărate rânduri de către Comisia Europeană. Ministrul Ghinea a început cruciada în Ministerul Fondurilor Europene, înlocuind manageri cheie cu oameni fără experiență administrativă, în loc să se preocupe de ceea ce contează cu adevărat. Rezultatul l-am văzut cu toții. România riscă să piardă o bună parte din cele 29,2 miliarde de euro.

Din păcate, această „reușită” economică a Guvernului îi va culca pe o ureche pe miniștri și vom asista la continuarea măsurilor luate cu ochii închiși. Zilnic ne sunt aduse în atenție cifre, proiecte, intenții, dorințe și strategii scrise fără noimă. Da, pe hârtie totul arată foarte bine, dar întreb: ce reușiți să implementați de acolo?

Guvernanții să înlocuiască bucuria nejustificată cu înțelepciunea și să lucreze pentru țară! În acest moment, nu putem vorbi despre o reușită, ci doar despre un paradox. Avem de-a face, în același timp, cu creșteri economice record, dar totuși cu salarii, pensii, alocații plafonate și investiții amânate”, transmite deputatul PSD.

Citeste articolul pe Stiripesurse