12 august 12:06 AM

Abonare la google news

Năsui anunță că sprijinul financiar oferit de stat firmelor din HoReCa va fi acordat în tranșe, tuturor solicitanților

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a precizat miercuri seară, la Antena 3, că sprijinul de la stat acordat companiilor din domeniul HoReCa va fi acordat tuturor celor care au aplicat, însă aceste sume vor veni în tranşe, în funcţie de bugetul disponibil, astfel încât nicio firma să nu se considere discriminată. „Nu o să existe niciun caz în care unii să primească bani, să fie fericiţi şi atât şi alţîi să nu primească şi să aştepte rectificarea”.

Năsui recunoaște că ajutorul de stat promis companiilor care au fost afectate de măsurile de restricție impuse în contextul pandemiei de COVID-19, nu a venit și anunță că la momentul actual sunt în derulare trei măsuri prin care aceste companii vor fi beneficia de sprijin guvernamental.

„Într-adevăr banii au fost promişi anul trecut şi nu au ajuns”.

Ministrul a anunţat că s-a renunţat deja la procedura de „primul venit, primul servit” în ceea ce priveşte ajutorul pentru sectorul HoReCa și se va implementa „un mod de lucru inovator” prin care toți solicitanții vor primi bani, proportional, astfel încât să „nu existe favoritisme”.

„E o măsură pe care am avut deja call-ul de proiecte, deci antreprenorii au putut să solicite fondurile şi în momentul acesta este în procedură de avizare.  Nu mai e primul venit, primul servit. Nu mai facem niciun criteriu (…) şi am ales să mergem după un lucru în mod inovator şi anume să dăm la toată lumea bani, proporţional. Adică dacă nu avem suficienţi bani, noi acum măsura este de 2,5 miliarde din care avem în buget un miliard. Mai puţini bani, dar la toţi şi când vine celălalt miliard jumătate îi dăm şi pe aceia, proporţional. Nu o să existe niciun caz în care unii să primească bani, să fie fericiţi şi atât şi alţîi să nu primească şi să aştepte rectificarea. Motivul pentru care am gândit aşa este tocmai că să nu existe favoritisme”, a afirmat Năsui.

Ministrul a menţionat că până în prezent, nu au fost alocate sume agenţilor economici din domeniul HoReCa.

Citeste articolul pe Gandul