vineri 22 octombrie 10:06 AM

Abonare la google news

Nadia Comăneci și-a depozitat toate medaliile într-un seif al unei bănci

Stabilită în Statele Unite ale Americii, în statul Oklahoma, Nadia Comăneci, cea mai valoroasă gimnastă a lumii din toate timpurile. a luat cu ea în America, toate medaliile importante sau titlurile pe care le-a primit de-a lungul carierei.


Prosport.ro a aflat că medaliile cucerite de ea la Jocurile Olimpice, Mondiale sau Europene se află depozitate într-un seif al unei bănci din America.

În palmaresul Nadiei Comăneci strălucesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene. Numărul total al medaliilor câştigate de Nadia Comăneci la JO, CM şi CE se ridică la 25, din care 16 de aur.


Nadia Comăneci și-a depozitat toate medaliile cucerite în carieră într-un seif al unei bănci | EXCLUSIV

Este considerată una dintre cele mai bune sportive din secolul trecut şi printre cele mai mari gimnaste ale lumii.

„Le am depuse pe toate într-un seif al unei bănci. Pot spune doar că sunt în mare siguranță”, ne-a declarat Nadia râzând.

A fost decorată cu cea mai înaltă distincție a Partidului Comunist! În anii 70, comuniștii inventaseră ca drept cea mai înalta distincție a Partidulului Comunist Român, decorația de „Erou al Muncii Socialiste”. Acestea se acordă doar pentru niște merite ieșite din comun.

După JO de la Montreal din 1976, distincția cu pricina i-a fost conferită și Nadiei Comăneci, fiindu-i înmânată personal de către Nicolae Ceaușescu.

Nu știa care sunt beneficiile decorației de „Erou al Muncii Socialiste”

„Niciodată nu mi-am pus întrebarea ce beneficii voi avea după primirea acesteia. Știu că era una dintre cele mai importante decorații ale vremii. Am acestă decorație alături de medalii. Am fost întrebată dacă este suflată cu aur.

Nu, este chiar din aur, nu doar suflată. Eram un copil când am primit-o. Dar știu că se acordă doar pentru merite excepționale”, a explicat Nadia Comăneci.

Este supranumită „Zeița de la Montreal”, după ce, în 1976, a obţinut titlul olimpic absolut, cucerind trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), una de bronz (sol) şi argint cu echipa, la Jocurile Olimpice din oraşul canadian. Este prima gimnastă din istorie căreia i s-a atribuit nota 10 într-un concurs (de şapte ori).

Prosport.ro


Stirile.eu