Abonare la google news

MS a publicat un raport cu situația testării în fiecare județ. Vrancea, la coada clasamentului cu 20 de teste făcute în ultimele trei zile

  • Ministerul Sănătății a publicat pentru prima dată un raport cu numărul de teste efectuate de fiecare județ
  • Județul Vrancea a efectuat 20 de teste în ultimele trei zile
  • La polul opus se află Timiș cu aproape 5.000 de teste în ultimele trei zile

Ministerul Sănătăţii a publicat pentru prima oară un raport privind testarea populației, defalcat pe fiecare judeţ în parte.

Rezultatele sun surprinzătoare. În primele trei zile din luna martie, în judeţul Vrancea au fost făcute cele mai puține teste: 20 în total, în numai trei zile. Este vorba despre un județ cu peste 300.000 de locuitori. Asta în timp ce în judeţul Timiş s-au făcut 4.962 de teste. Bucureștiul rămâne fruntaș – în ultimele trei zile au fost făcute peste 7.800 de teste.

Citeste si:  3.034 de noi cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore și 9.829 de teste efectuate. Au fost raportate 60 de decese

Ministerul Sănătăţii a publicat, joi seară, în premieră, date referitoare la pandemie defalcat pe judeţe. De exemplu, se prezintă numărul de teste realizate în fiecare judeţ, rata de pozitivare, numărul persoanelor spitalizate, cel al vindecaţilor şi cel al celor care s-au reinfectat.

Pe https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid, există documente care se vor actualiza zilnic şi care cuprind numărul de teste realizate în fiecare judeţ, numărul de teste rapide, rata de pozitivare pe fiecare laborator, numărul de persoane spitalizate, numărul celor externaţi vindecaţi, dar şi numărul celor reinfectaţi.

Citeste si:  2.676 cazuri noi de Covid-19, în România. În județul Iași s-au confirmat 85 de persoane testate pozitiv, în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor prezentate, în primele trei zile din martie, în judeţul Vrancea s-a făcut cel mai mic număr de teste, respectiv 20 în total. În 1 martie au fost 3 teste, în 2 martie 4 teste şi în 3 martie 13 teste. La polul opus este judeţul Timiş în care s-au făcut, în total în cele trei zile, peste 4.900 de teste.

Citeste si:  Bitcoin atinge un nou maxim istoric. La ce valoare ar putea ajunge criptomoneda în următorii 10 ani

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews