vineri 3 decembrie 9:17 AM

Abonare la google news

Motivul real pentru care Dan Petrescu nu a dat răspunsul pe loc ofertei venite din partea FRF


Federația Română de Fotbal este în căutarea unui selecționer pentru banca tehnică a României. Aceștia au negociat cu mai mulți antrenori pentru acest post, până în acest moment. Dan Petrescu este unul dintre ei.


De ce a ezitat Dan Petrescu să răspundă?

Tehnicianul formației campioane nu a oferit niciun răspuns concret. Acesta nu a zis nici „da”, nu a zis nici „nu”, dar a anunțat conducerea FRF că va comunica decizia sa în a doua parte a lunii decembrie. Atunci are loc ultimul meci din acest an, în compania celor de la FC Argeș.

Ion Crăciunescu, fost arbitru internațional, a declarat că Dan Petrescu „ar trage de timp”. Acesta a spus că „Bursucul” așteaptă să vadă grupa în care va evolua România în Liga Națiunilor, competiție în care prima reprezentativă va evolua în vara și toamna anului viitor. „Tricolorii” se află în urna a treia pentru grupa B a Ligii Națiunilor.

Eu cred că trage de timp să vadă cu cine vom juca mai departe” a spus acesta.

Tragerea la sorți pentru ediția 2022-2023 a Ligii Națiunilor va avea loc pe 16 decembrie, în Elveția. Tot în aceeași săptămână, CFR Cluj va juca ultimul meci al anului cu FC Argeș.

„Nu cred că va veni”

Recent, în urma unui interviu acordat de 1 decembrie, Dan Petrescu a fost întrebat de viața pe care o duce la Cluj, atât la echipă, dar și în afara acesteia. Fostul fundaș dreapta a avut numai cuvinte de laude la adresa orașului și a spus că s-ar stabili aici .

Helmuth Duckadam consideră că Petrescu nu va veni la echipa naționala. El ar urma să dea un răspuns negativ celor de la Federație.

Eu am văzut că el a spus că vrea să se stabilească în Cluj definitiv. Eu nu cred că va veni. Dacă va renunța la Cluj, nu ar pleca cu flori” a spus fostul portar.

În acest moment, CFR este liderul autoritar al campionatului, cu opt puncte peste locul secund, ocupat de FCSB. Ardelenii sunt campionii ultimelor patru ediții de Liga I.

Dan Petrescu este la al treilea mandat la CFR Cluj. Primul a fost în 2017-2018, al doilea în 2019-2020, iar cel de-al treilea a început pe parcursul acestei stagiuni competitive.

Are în palmares primele trei campionate din cele patru cucerite de ardeleni în ultimii ani (2017-2018, 2018-2019, 2019-2020). Stagiunea 2020-2021 a fost cucerită cu Edi Iordănescu „la butoane”. El mai are un titlu cucerit cu Unirea Urziceni, în sezonul 2008-2009, precum și o Supercupa a României câștigată cu ASA Târgu-Mureș în 2015.

Playsport.ro